Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:41:21

Цьогорічний екофестиваль відбудеться у вересні в парку "Беремицьке"

17.08.2021   10:20Агенцiя

Порядок проведення щорічного екологічного фестивалю «Життя в стилі «ЕКО» обговорили учасники засідання відповідного організаційного комітету минулого тижня.

Як повідомила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Сахневич, цього року захід відбудеться 4 вересня, у суботу, на території парку природи «Беремицьке» (с. Беремицьке, Остерська міська рада, Чернігівський район).

Традиційно до програми екофестивалю включені тематичні заходи екологічного спрямування, зокрема виступи творчих колективів, народні ремесла, майстер-класи, екологічні цікавинки, конкурси, вікторини, екскурсії, спортивно-розвиваючі, інформаційно-виховні та розважальні локації, фотовиставки тощо.

У ході обговорення основних аспектів проведення заходу значна увага була приділена питанням безпечного перебування його учасників та організаторів.  

Основна мета екофестивалю — пропагування екологічних знань та культури, здорового способу життя, виховання дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища й ефективного використання його ресурсів, привернення уваги громадськості та підростаючого покоління до пам’яток природи і їх охорони.

Довідково. Щорічний екологічний фестиваль «Життя в стилі «ЕКО» започаткований в 2017 році Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Захід проводиться щорічно в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки та аналогічної попередньої Програми. Торік фестиваль не відбувся через карантинні обмеження. Цьогоріч партнерами в організації заходу є Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА; Департамент сім'ї, молоді та спорту ОДА; Управління освіти і науки ОДА; Управління охорони здоров’я ОДА; Благодійна організація «Благодійний фонд «Беремицьке Біосфера»; Остерська міська рада; Деснянське басейнове управління водних ресурсів; Головне управління ДСНС України у Чернігівській області; Національний університет «Чернігівська політехніка»; Чернігівська обласна станція юних натуралістів; Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка; Чернігівський обласний молодіжний центр; Чернігівський обласний центр народної творчості; Чернігівський обласний центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх» та інші.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.