Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:16:55

У першому півріччі на Чернігівщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на сказ та АЧС

06.08.2021   09:30Агенцiя

Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини запевняють: від початку року епізоотична ситуація по інфекційних захворюваннях у галузі тваринництва в регіоні залишається стабільною і контрольованою, а передумов до її ускладнення немає.

Це пов’язано зі значними обсягами профілактичної та роз’яснювальної роботи, здійсненої спеціалістами структурних підрозділів Держпродспоживслужби у районах і містах.

Зокрема, за півроку в області зроблено більше 7 мільйонів щеплень худоби і птиці, проведено понад 103 500 лікувально-профілактичних обробок тварин і більш ніж 770 640 діагностичних досліджень.

Чернігівщина залишається благополучною по сказу тварин. У населених пунктах області спеціалісти районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини з початку 2021 року вакцинували антирабічною сироваткою 10 111 голів ВРХ, 29 голів дрібної рогатої худоби, 36 коней, 59 589 собак та 50 049 котів.

Відсутні на Чернігівщині також випадки захворювання на африканську чуму свиней. Останні були зареєстровані ще на початку минулого року у дикій фауні.

Для забезпечення епізоотичного благополуччя господарств громадського сектору та населення області по лейкозу ВРХ від початку року проведено понад 37 тисяч серологічних досліджень та понад 63 тисячі досліджень методом ІФА.

Крім того, здійснено 103 625 алергічних досліджень на виявлення туберкульозу великої рогатої худоби. За їх результатами неблагополучних господарств не встановлено.

З метою проведення моніторингу губчастоподібної енцефалопатії ВРХ проведено облік поголів’я великої рогатої худоби старше 36-місячного віку у господарствах різних форм власності, аналіз забою худоби на м’ясопереробних підприємствах області і досліджено відповідні проби в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини