Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:38:04

Понад 188 тис. бланків листків непрацездатності отримає найближчими днями Чернігівщина

04.08.2021   12:51Агенцiя

З сьогоднішнього дня розпочався процес доставки в регіони бланків листків непрацездатності. Протягом 4-6 серпня понад 1,2 млн бланків отримають Вінниччина, Рівненщина, Сумщина, Закарпаття, Хмельниччина, Черкащина та Чернігівщина.

Загалом на замовлення Міністерства охорони здоров'я ТОВ “Укрспецполіграфія” виготовить 5,318 млн бланків листків непрацездатності.

До 25 серпня усі медичні заклади отримають необхідну для роботи кількість бланків, відповідно до визначених департаментами охорони здоров'я потреб.

 

При цьому усі, видані раніше, довідки про тимчасову непрацездатність громадяни зможуть обміняти на листки непрацездатності та отримати належні виплати від Фонду соціального страхування.

 

Порядок обміну довідки про тимчасову непрацездатність на листок непрацездатності врегульований спільним листом Міністерства охорони здоров’я та Фонду соціального страхування від 23.10.2006 № 01-06-2125.

 

Нагадуємо, що з 4 червня в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі е-лікарняних. До кінця серпня в Україні діє перехідна модель. Вона передбачає формування електронних листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності.Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

 

З 1 вересня 2021 року е-лікарняні мають запрацювати в усіх закладах охорони здоров’я.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини