Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:02:27

На Чернігівщині у липні дорожніми роботами охоплено 10 ділянок траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка

29.07.2021   16:20Агенцiя

Це відрізок дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу села Манжосвіка, що під Прилуками.

Про це повідомляє Служба автомобільних громад у Чернігівській області.

Це одна з десяти ділянок національної траси, де наразі йдуть дорожні роботи. Її протяжність - 3,9 км. Раніше тут була стара бетонна дорога. Після капітального ремонту буде комфортне для проїзду асфальтобетонне покриття.

Цього тижня розпочато роботи з укладання нижнього шару асфальтобетонного покриття.

Як працюємо там, де раніше був жорсткий тип покриття?
👉проводиться зняття внутрішніх напружень шляхом дефрагментації бетонних плит;
👉укладається вирівнюючий шар з гарячої дрібнозернистої асфальтобетонної суміші
👉влаштовується армуючий синтетичний матеріал
👉укладається шар з гарячої крупнозернистої асфальтобетонної суміші
👉укладається щебенево-мастиковий асфальтобетон
👉У місцях розширення траси перед асфальтуванням укладається прошарок з геосинтетичного матеріалу (нетканого термічно скріпленого) та 35-сантиметровий шар основи із щебенево-піщаної суміші.

Нагадаємо, у 2021 році у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області - майже 143 км. З них більше половини - це стара бетонка, решта - чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. Дорога була побудована у 1965-1980 роках. І вже, певна річ, тривалий час не придатна для сучасного навантаження. Місцями сітка тріщин, суцільні руйнації, ямковість, щовесни регулярно утворюються пучини.

В процесі капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Повністю замінюється конструктив. Він посилений та витриваліший. Зверху влаштовується два шари асфальтобетону. Проїзна частина укріплюється з обох сторін ще на півметри по типу основного покриття. Робиться водовідвід. Укріплюються узбіччя та укоси.

Станом на кінець липня дорожніми роботами охоплено 10 ділянок траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка сумарною протяжністю 67,5 км.

Наразі на капітальному ремонті дороги задіяні підрядні організації: ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада", ТОВ "ШБУ-77", ТОВ "ДС Пром Груп".

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини