Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:27:54

Підтверджено законність вироку чоловіку, який заподіяв тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, що призвели до смерті

17.07.2021   18:19Агенцiя

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 13 липня 2021 року залишено без змін вирок Корюківського районного суду Чернігівської області, яким неодноразово судимого 40-річного мешканця м. Корюківка засуджено до 9 років позбавлення волі за заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких останній помер (ч. 2 ст. 121 КК України).

Встановлено, що у грудні 2019 року засуджений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс один удар ножем в передню поверхню верхньої третини лівого стегна потерпілого, що обумовило масивну зовнішню кровотечу та призвело до розвитку гострого малокрів’я, внаслідок якого останній помер.
Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, сторона захисту наполягала на тому, що обвинувачений жодних умисних протиправних дій по відношенню до потерпілого не вчиняв, а потерпілий в ході штовханини з обвинуваченим сам собі спричинив тілесне ушкодження, а відтак просили суд кваліфікувати дії обвинуваченого за менш тяжкою статтею КК України (ч. 1    ст. 119 КК України – вбивство з необережності) та пом’якшити міру покарання.
Проте, заслухавши позицію прокурора, який наполягав на законності вироку суду першої інстанції, Чернігівський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, визнавши її доводи необґрунтованими.
Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини