Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:03:02

До ювілею незалежності України на Чернігівщині з’являться три знакових об’єкти

08.07.2021   09:53Агенцiя

Про це голова облдержадміністрації Анна Коваленко повідомила 7 липня під час чергового брифінгу.

— До Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності по всіх регіонах нашої країни за ініціативою Президента Зеленського відбудеться урочиста церемонія підняття великих прапорів. Найбільший на Чернігівщині державний стяг замайорить 23 серпня у Батурині, — розповіла голова ОДА.

Це місто обране не лише через свою особливу історичну роль у суспільному поступі України, а й тому, що сьогодні є одним з найбільших туристичних магнітів області. Щороку тут буває більш ніж 200 тисяч туристів.

Передбачається, що на території музею буде встановлений флагшток, висотою близько 30 метрів. До нього кріпитиметься полотнище прапора розміром 4 х 6 метрів.

Площа ділянки для улаштування прапора — 632,5 м2. Територію озеленять: буде розгорнуто рулонний газон, висаджено декоративні кущі, дерева ялівцю. Для маломобільних груп населення створять безбар'єрне середовище. Усі види покриття, що використовуватимуться у проєкті, міцні, ремонтопридатні, екологічні та безпечні. Територія буде освітлюватись світлодіодними прожекторами.

Загальна кошторисна вартість робіт — 3,98 мільйона гривень. Вже відбулися тендерні процедури, оголошено переможця, укладення договору з підрядною організацією заплановане на 12 липня.

Оскільки зона будівництва флагштоку розташована на території пам’ятки археології місцевого значення — укріпленого багатошарового поселення «Батуринська фортеця», на місці будівельних робіт буквально вчора, 6 липня, за дозволом Міністерства культури та інформаційної політики України розпочалися охоронні археологічні дослідження.

Ще один проєкт "Великого будівництва", включений за ініціативою облдержадміністрації до Плану заходів з відзначення 30-ї річниці незалежності України — нижня частина парку ім. М. Коцюбинського в Чернігові.

Вартість проєкту реконструкції нижнього Валу — 76,1 мільйона гривень. Роботи І черги вже виконані, ІІ черги — на завершальному етапі. Це лише початок реалізації масштабного проєкту реконструкції парку, завершення якого заплановане на 2025 рік.

Користуючись нагодою, Анна Коваленко запросила мешканців та гостей Чернігівщини на урочисте відкриття оновленої туристичної локації в парку ім. Коцюбинського 24 серпня. А також 23 серпня, до Батурина — на офіційну церемонію підняття найбільшого в області прапора.

— Третій об'єкт, хоч і не належить до програми “Велике будівництво”, має безпосередній стосунок до святкування незалежності. Вже незабаром на будівлі нашої облдержадміністрації встановлять архітектурне підсвічування і сірий фасад заграє новими синьо-жовтими кольорами. Проєкт реалізується за підтримки соціально відповідального бізнесу нашого регіону, з бюджету на нього не буде витрачено жодної гривні, — наголосила голова облдержадміністрації.

На будівлі ОДА встановлять близько 40 сучасних LED світильників з лінзами різного куту розсіювання та відтворення суцільного світла в кольорах національного прапору. Це буде економне освітлення — за годину витрачатиметься лише 1,5 кіловата електроенергії. Старт робіт запланований на початок наступного місяця, завершення — орієнтовно на 19 - 20 серпня.

На завершення Анна Коваленко висловила впевненість, що нове підсвічування сподобається мешканцям та гостям Чернігівщини та зробить будівлю облдержадміністрації справжньою окрасою Красної площі обласного центру.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини