Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:35:38

Прокуратура повертає майже 130 га особливо цінних земель державному дослідному підприємству

07.07.2021   07:37Агенцiя

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Чернігівської обласної прокуратури, у справі за позовом в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області про повернення майже 130 га особливо цінних земель у державну власність.

Цьому рішенню передувало обґрунтоване та послідовне відстоювання прокуратурою своєї позиції в апеляційному та касаційному порядку.

Прокуратурою встановлено, що відповідно до державного акту на право постійного користування землею Дослідному господарству «Івківці» надано майже 5 тис. га земель для ведення сільського господарства, що відносяться до категорії особливо цінних.

Відповідно до Закону України «Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, національних галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу» та Земельного кодексу України правом вилучення земель вказаної категорії з постійного користування державних підприємств наділено виключно Кабінет Міністрів України.

Всупереч зазначеному, право користування частиною землі Державного підприємства «Дослідне господарство «Івківці» Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України» припинено за наказом Головного управління Держгеокадастру в області. Цим же наказом землі віднесено до земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративні межі Івковецької сільської ради Прилуцького району.

Вказаний позов заявлений Чернігівською обласною прокуратурою в інтересах Кабінету Міністрів України за погодженням з Офісом Генерального прокурора.

Незважаючи на належну аргументацію, підстав на звернення прокурора з позовом в інтересах держави, судом першої інстанції 11.03.2021 у задоволенні позову відмовлено.

Обґрунтованість правової позиції зумовила оскарження органами прокуратури прийнятого рішення в апеляційному порядку.
Наразі позов прокурора задоволено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.