Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:10:02

В області стартує проєкт з розширення можливостей залучення молоді в громадах

03.07.2021   09:30Агенцiя

Центр “Доброчин” розпочинає реалізацію проєкту з розвитку інфраструктури для залучення молоді до процесів прийняття рішень в Чернігівській області.

Діяльність проєкту допоможе вдосконалити молодіжне законодавство в пілотних територіальних громадах, щоб забезпечити залучення і підтримку молодіта сприятиме росту молодіжної діяльності в громадах через навчання та підтримку.  

Спочатку на конкурсній основі будуть обрані 5 найбільш вмотивованих громад Чернігівської області. Експерти разом з активною молоддю допоможуть їм розробити, прийняти та застосувати місцеві нормативні акти – Положення про Молодіжні ради, а також Молодіжні програми на локальному рівні.

Для того, щоб молодь могла брати участь у суспільному житті в своїх громадах, вонаповинна відчувати себе залученою як зацікавлена сторона у будь-яку розробку політики та реалізацію молодіжних програм та стратегій, а також усвідомлювати свою причетність до дій, в яких вони беруть участь.

Запрошуємо територіальні громади Чернігівської області (за виключенням громад-учасниць програми DOBRE) для участі в проекті, заповнивши анкету за посиланням.
Анкети приймаються до 11 липня 2021 року. Обрані громади отримають повідомлення до 15 липня 2021 року.

Наступним кроком стане проведення 5 тренінгів для членів Молодіжних рад щодо організації їх діяльності, взаємодії з місцевою владою, інструментів та механізмів громадської участі, реалізації місцевих ініціатив, управління проектами та адвокації.
Буде надано фінансову підтримку 10 молодіжним ініціативам (до 15 000 гривень на кожну ініціативу), щоб забезпечити можливість молоді стати відповідальними лідерами і долучатись до життя громад.

Постійне висвітлення діяльності проєкту сприятиме більшій обізнаності щодо важливості залучення молоді до процесу прийняття рішень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини