Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:24:56

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

01.07.2021   11:37Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 30 червня травня по 8:00 1 липня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинули  2 особи та 3 особи постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 3 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Чернігові по вулиці Козацькій о 13 год. 50 хв. 30 червня під час різкого гальмування тролейбусу №11 впала пасажирка. Внаслідок пригоди паспжирка  отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП "Чернігівська міська лікарня №2".

- в  м. Чернігові по вулиці Ціолковського о 21 год. 01 хв. 30 червня водій автомобіля "Газель" здійснив зіткнення з мотоциклом "Ява". Внаслідок пригоди водій мотоцикла  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до КНП "Чернігівська міська лікарня №2".

- на автодорозі Славутич-Чернігів неподалік с.Пакуль Чернігівського району о 16 год. 10 хв. 30 червня водій автомобіля марки "БМВ" при виконанні маневру обгону автомобіля  "Мерседес Б 250" не впорався з керуванням виїхав на ліве узбіччя, де здійснив наїзд на пішохода,  повертаючись на проїжджу частину дороги, контактував з вищевказаним автомобілем "Мерседес Б 250". Внаслідок пригоди  автомобілі з’їхали у кювет та перекинулись.  Водії обох транспортних засобів загинули на місці аварії. Пішохід з тілесними ушкодженнями був доставлений до лікувального закладу.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в с. Машеве Новгород-Сіверського району (Семенівська ТГ) в господарстві по вул. Суворова, 8 о 18 год. 49 хв. 30 червня сталася пожежа житлового будинку (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені житловий будинок та господарча будівля (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря.

пожежі на об’єкті – 1:

- по вул. Ломоносова, 1В  в   смт Варва  Прилуцького району (Варвинська ТГ) о 22 год. 55 хв. 30 червня сталася пожежа в приміщенні магазину "Гастрономчик" (14х16 м, стіни металеві, покрівля з металопрофілю). Вогнем знищені кондиціонер та підвісна стеля на площі 20 кв.м, пошкоджені товарно-матеріальні цінності. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.

пожежі сухої трави та сміття – 3:

- біля с. Євминка  Чернігівського району (Остерська ТГ) о 15 год. 56 хв. 30 червня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 4 га.

- в  м. Чернігові по вул. Захисників України біля будинку №3А в 00 год. 19 хв. 01 липня на прибудинковій території сталася пожежа сміття на площі 4 кв.м.

- в  м. Чернігові по, вул. І. Рашевського біля будинку №2 о 02 год. 09 хв. 01 липня на прибудинковій території сталася пожежа сміття на площі
15 кв.м.

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  13 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 30 червня по  20 годину 01 липня очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, подекуди град. Вітер південний 3-8 м/с, вдень при грозах місцями шквали 15-20 м/с. Температура вночі 13-18º, вдень 26-31º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер південний 3-8 м/с. Температура вночі 14-16º, вдень 28-30º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини