Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби проводять роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій
Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в закладах громадського харчування, наголошуючи на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства та обмежувальних заходів, що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів проведені бесіди, їм вручені пам’ятки.
Фахівці відділу безпечності харчових продуктів також відвідують заклади освіти, контролюючи виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентується увага на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв, правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.
Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, працівники Семенівського управління також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особлива увага зверталась на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.
Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і спеціалісти Сосницького структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування робиться акцент на профілактичних заходах, покликаних унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.
Останні новини Чернігівщини
Поліція документує наслідки ворожого обстрілу прикордонної Семенівки 09:12
Вчора вдень росіяни поцілили з реактивних систем залпового вогню «Град» по житловому району у м. Семенівка Новгород-Сіверського району.
На Чернігівщині поліцейські повідомили про підозру чоловіку у зловживанні впливом у сервісному центрі МВС 09:09
Поліція викрила мешканця Ніжина, який організував корупційну оборудку з вимагання грошей для отримання позитивної оцінки під час іспиту з водіння. Для цього обіцяв вплинути на посадовців держустанови. Зловмиснику оголосили про підозру.
«Безпека й стабільне проходження опалювального періоду – пріоритет»: В’ячеслав Чаус – на нараді з керівниками громад Прилуччини 08:56
Чернігівщина продовжує готуватися до нового опалювального періоду. Разом із тим активізується агресор. Виклики й сценарії реагування на них індивідуальні для кожного району.

17 вересня: цей день в Україні і світі 08:53
ДЕНЬ 1302 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1302 RUSSIAN AGRESSION

Чернігівські ветерани представлятимуть Україну на Strong Spirit’s Games у Мадриді 15:23
З 25 по 29 вересня у столиці Іспанії відбудуться міжнародні спортивні змагання Strong Spirit’s Games. Українська національна збірна виступить на турнірі вдруге, і цього року до її складу увійшло одразу сім представників Чернігівщини.