Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби проводять роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій
Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в закладах громадського харчування, наголошуючи на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства та обмежувальних заходів, що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів проведені бесіди, їм вручені пам’ятки.
Фахівці відділу безпечності харчових продуктів також відвідують заклади освіти, контролюючи виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентується увага на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв, правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.
Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, працівники Семенівського управління також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особлива увага зверталась на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.
Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і спеціалісти Сосницького структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування робиться акцент на профілактичних заходах, покликаних унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.
Останні новини Чернігівщини
Звернення до представників засобів масової інформації та мешканців Чернігова 10:58
Шановні представники ЗМІ та чернігівці! Просимо вас уважно поставитися до цього повідомлення та відповідально поширювати будь-яку інформацію, що стосується наявності у ваших домівках світла, води, газу та тепла.
Виокремити актуальні потреби в медицині, освіті та соціальній сфері прикордонних громад Чернігівщини: в регіоні працює команда ЮНІСЕФ 10:57
Вкотре на Чернігівщині – команда Представництва ЮНІСЕФ в Україні. У фокусі візиту – вивчити потреби регіону та визначити напрямки, де може допомогти Фонд.
З пунктами незламності і генераторами: як функціонує Корюківський район після ударів по енергетиці 10:56
Попри складну ситуацію в енергосистемі через ворожі удари по громадах Корюківського району, об’єкти соціальної сфери продовжують працювати. Всюди – на альтернативних джерелах.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:52
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

23 жовтня: цей день в Україні і світі 09:37
ДЕНЬ 1338 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 1338 RUSSIAN AGRESSION