Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:42:25

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби проводять роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій

30.06.2021   07:50Агенцiя

Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в закладах громадського харчування, наголошуючи на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства та обмежувальних заходів,  що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів  проведені бесіди, їм вручені пам’ятки.

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів також відвідують заклади освіти, контролюючи виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентується увага на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв,  правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.  

Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, працівники Семенівського управління  також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особлива увага зверталась на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.

Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і спеціалісти Сосницького структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування робиться акцент на профілактичних заходах, покликаних унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини