Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 17 серпня, 04:16:37

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби проводять роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій

30.06.2021   07:50Агенцiя

Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в закладах громадського харчування, наголошуючи на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства та обмежувальних заходів,  що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів  проведені бесіди, їм вручені пам’ятки.

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів також відвідують заклади освіти, контролюючи виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентується увага на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв,  правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.  

Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, працівники Семенівського управління  також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особлива увага зверталась на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.

Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і спеціалісти Сосницького структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування робиться акцент на профілактичних заходах, покликаних унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.

Останні новини Чернігівщини

У Гончарівській громаді запрацювало відділення стаціонарного догляду 13:06

Цьогоріч у червні на базі Гончарівського ЦНСП запрацювало відділення стаціонарного догляду. З робочим візитом його відвідав начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Робота є!

Робота є! 12:56

За сім місяців поточного року 2,7 тис. роботодавців області поінформували службу зайнятості про наявність вільних робочих місць. Загальна кількість заявлених ними вакансій склала майже 6 тисяч.

Чернігівська спортсменка Ангеліна Лисенко — бронзова призерка Всесвітніх ігор-2025! 12:24

З 7 до 17 серпня у місті Ченду (Китай) тривають Всесвітні ігри-2025.

Бахмацькі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси

Бахмацькі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси 11:18

Під час санкціонованого обшуку в одному з домогосподарств Ніжинського району поліцейські виявили та вилучили ручні гранати із запалами, патрони та пістолет. Зловмисника затримано, йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Козелецькі поліцейські відсторонили від керування нетверезого водія мотоцикла, вміст алкоголю в крові якого перевищив допустиму межу у 11 разів 11:16

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 (селище Козелець) Чернігівського райуправління поліції викрили 32-річного водія мотоциклу, який керував транспортом у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника складено адміністративні матеріали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини