Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:32:26

До Регламенту Чернігівської міськради внесені передбачені законодавством зміни щодо голосування в земельних питаннях

24.06.2021   12:51Агенцiя

На сесійному засіданні Чернігівської міської ради 24 червня першим питанням затверджені зміни до її Регламенту, які пов’язані зі змінами законодавства по земельних питаннях.

А саме, підпунктом 3 пункту 11 Розділу 1 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» 1423-IX від 28.04.2021 частину другу статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» доповнено абзацом другим такого змісту:
«Рішення ради щодо безоплатної передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну власність (крім земельних ділянок, що перебувають у користуванні громадян, та випадків передачі земельної ділянки власнику розташованого на ній жилого будинку, іншої будівлі, споруди) приймається не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради».

У зв’язку з цим і в Регламенті Чернігівської міської ради VIІI скликання передбачили:
    об’єднання питань щодо безоплатної передачі земельних ділянок комунальної власності у приватну власність (крім земельних ділянок, що перебувають у користуванні громадян, та випадків передачі земельної ділянки власнику розташованого на ній жилого будинку, іншої будівлі, споруди) в окремий проект рішення, який  приймається за основу і в цілому  не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу Ради;
    голосування пропозицій до таких проєктів рішень не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу Ради.

Зміни внесли до пунктів 11.1, 11,4 частини 11 статті 39 Регламенту Чернігівської міської ради VIІI скликання.

Вже в подальшому перебігу цього ж сесійного засідання вказані земельні питання виносяться і голосуються з урахуванням цих змін.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини