Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:00:40

Лідія Падалка: "Актуальним завданням є відновлення взаємовигідної співпраці з роботодавцями для працевлаштування безробітних громадян"

24.06.2021   12:45Агенцiя

Про підсумки діяльності протягом І півріччя 2021 року та основні завдання на найближчу перспективу йшлося на виїзній нараді обласної служби зайнятості, що відбулася 22 червня на базі Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

руки

руки

Участь у заході взяли директор та заступник директора обласного центру зайнятості, директори та заступники директорів – начальники відділів надання соціальних послуг Ніжинської міськрайонної, Борзнянської, Бахмацької, Носівської, Бобровицької та Козелецької районних філій.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, в першому півріччі 2021 року економіка та ринок праці області відчували наслідки минулорічних локдаунів, розриву традиційних партнерських зв’язків та обмежену потребу в робочій силі.

З послабленням карантинних обмежень роботодавці поступово відновлюють діяльність та починають шукати персонал. Проте в базі даних обласної служби зайнятості в І півріччі 2021 року налічувалося менше вакансій, ніж протягом відповідного періоду торік. Отже, наразі актуальним завданням є відновлення взаємовигідної співпраці з роботодавцями та збільшення кількості вакансій.

Служба зайнятості пропонує роботодавцям скористатися програмами фінансової підтримки. Відтак, цього року компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця отримали 25 роботодавців,  допомогу по частковому безробіттю на період простою – 7.

Перед керівниками структурних підрозділів Лідія Падалка також поставила завдання налагодити ефективну взаємодію з територіальними громадами. Задля цього активно проводити виїзні заходи. Це дасть змогу охопити послугами служби зайнятості якомога більше місцевих жителів та роботодавців.

За оперативними даними з початку 2021 року обласною службою зайнятості взято на облік 12,7 тис. безробітних громадян, що майже на 20% менше, ніж торік. За сприяння служби працевлаштовано 5 тис. безробітних, що на 10% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зі збільшенням бази вакансій у службі зайнятості очікують на швидке повернення безробітних до праці. Тому Лідія Падалка наголосила на потребі якісного проведення мотиваційних тренінгів та профвідбору для безробітних і оперативного направлення на вільні робочі місця шукачів роботи. «Швидке та ефективне працевлаштування громадян сьогодні залишається головним нашим пріоритетом», - сказала вона.

Учасники наради відвідали ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Метекол», яке спеціалізується та розробці та виробництві медичної техніки і технічних засобів навчання, та обговорили шляхи подальшої співпраці.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини