Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:26:37

Прокуратура змушує через суд селищну раду визначити межі ландшафтного заказника державного значення

23.06.2021   07:43Агенцiя

Задоволено позов прокуратури в інтересах держави до Ріпкинської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності щодо організації проведення робіт із винесення меж ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай», закріплення їх у натурі та зобов'язання відповідача виконати вказані дії відповідно до вимог чинного законодавства.

Обласною прокуратурою в ході вивчення стану додержання законів при використанні об'єктів та територій природно-заповідного фонду виявлено факти порушення відповідачем вимог законодавства.

Зокрема ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Замглай» площею 4428 га створено 2000 року і передано під охорону Ріпкинській і Замглайській селищним радам та Ловинській сільській раді. Зараз усі вони увійшли до Ріпкинської громади.

Однак понад 20 років Ріпкинська селищна рада не вживала заходів із винесення меж заказника та закріплення їх у натурі (на місцевості).

Це, у свою чергу, унеможливлює належне зберігання природно-заповідного об'єкту загальною площею понад 4 тис. га та створює передумови для використання території заказника не за цільовим призначенням.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини