Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:47:22

Земельні махінатори на Чернігівщині: самозванці зареєстрували клон компанії матері покійного нардепа Давиденка і хочуть приборкати земельний банк

22.06.2021   12:01Агенцiя

Родина покійного нардепа Валерія Давиденко намагається протидіяти махінаторам, які створили клон на їх компанію "Агродім" і тепер хочуть приборкати їх земельний банк.

Мова про Бахмацький район Чернігівщини. Там вже понад 15 років працює сільгосппідприємство "Агродім", яке арендує землю у місцевих. Компанія належить матері Валерія Давиденко Валентині. Проте нещодавно махінатори створили клон компанії і назвали її "Агродім." ( з крапкою у назві). Представники компанії-клону обходять людей і пропонують їм перезаключити договори оренди землі з ними, начебто на більш вигідних умовах. При цьому людям вони розповідають, що "Агродім" і "Агродім." ( з крапкою) – це та сама компанія, тому турбуватися не варто. Але це не так.

"Махінатори ходять до людей і пропонують підписати з ними договори оренди землі начебто на більш вигідних умовах. При цьому переконують, що вони - це той же самий "Агродім", з яким люди працюють вже не один рік і який належить родині покійного нардепа Валерія Давиденко", - каже дружина покійного політика Людмила Давиденко.

Юрист родини Давиденко Ганна Сергієнко каже, що люди налякані, тому що не впевнені, які саме договори вони підписали, адже підписані примірники їм так і не повернули.

"Під приводом збільшення відсоткової ставки ці особи - які використали комерційну назву "Агродому", який роками напрацьовував репутацію, скористалися довірою вашою і ви підписали договори і навіть не отримали свій екземпляр. І до сих пір не знаєте, а що було в тому договорі, чи то збільшення оренди, чи то дарування землі. Люди питають, а може я підписав договір купівлі - продажу", - розповіла юрист.

За словами Людмили Давиденко, представники компанії - клону під назвою "Агродім." виплачують людям пайові кошти за наступний рік, при цьому не зібравши врожай. Вона припускає, що саме так роблять справжні крадії, які не піклуються про долю земель і сподіваються здати їх в субаренду. Та головне, у змові з махінаторами проявив себе директор підприємства Олександр Рубан.

"Я отримала підтвердження, що нинішній керівник компанії "Агродім" вчиняє дії, які носять характер злочину і він спричиняє збитки нашій компанії, яка багато років напрацьовувала авторитет і заслужену повагу мешканців. Що ми маємо у сухому залишку: Олександр Рубан умисно, не повідомляючи про наявність новоствореної компанії "Агродім." підсовує людям документи і за допомогою грошових заохочень примушує їх одномоментно розірвати договори і підписати їх з клоном "Агродім.", - наголосила Давиденко.

Той факт, що людей дурять підтверджують і самі пайовики.

"Ми думали, що це "Агродім". Я думала, що це Валерія Миколайовича", - прокоментувала жителька села Стрільники Надія Коляда.

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1933244-zemelni-makhinatori-na-chernigivschini-samozvantsi-zareyestruvali-klon-kompaniyi-materi-pokiynogo-nardepa-davidenka-i-khochut-priborkati-zemelniy-bank

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини