Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:06:51

У Чернігівській ОДА презентували проєкт підтримки українських аграріїв

19.06.2021   11:59Агенцiя

Представники Програми міжнародної технічної допомоги «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі - Україна» UAFATA презентували сьогодні проєкт «Підтримка Європейського інвестиційного банку інвестиційних проєктів в аграрній галузі – Україна».

Участь у заході взяли заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк, керівники профільних департаментів облдержадміністрації, фермери та представники харчопереробних підприємств.

Чернігівщина вважається однією з найбільш аграрно-розвинутих областей та має значний потенціал для подальшого зростання аграрної галузі. Область забезпечує майже 5% виробництва всієї сільськогосподарської продукції країни. Сільгоспугіддя займають понад два мільйони гектарів. У регіоні працює більше двох тисяч сільськогосподарських підприємств.

– Минулого року наші аграрії стали третіми серед областей за урожаєм зернових, зібравши рекордні для області 5 мільйонів тонн. Третина зібраного врожаю йде на експорт. При цьому майже 50% зернових поставляється в країни ЄС, – зазначила Жанна Шерстюк та додала, що для місцевих аграріїв дуже важливою є всебічна підтримка підприємницьких ініціатив та ознайомлення з новими інструментами для розвитку агробізнесу.

«Основний кредит для аграрної галузі – Україна» – це спільний проєкт нашої країни та Європейського інвестиційного банку. Так, з метою підвищення конкурентоспроможності продукції українських виробників на національних і міжнародних ринках Україна отримала позику для пільгового кредитування підприємств – 400 мільйонів євро.

Керівник Програми міжнародної технічної допомоги UAFATA Штефан Розенов запевнив, що перед- і пост кредитна підтримка надаватиметься позичальникам і банкам-партнерам безкоштовно.

На підтримку можуть розраховувати  суб’єкти господарювання приватного  та державного секторів, які прагнуть інвестувати в технологічну модернізацію. Право отримати кошти мають малі та середні підприємства з чисельністю до трьох тисяч осіб, які працюють у цих галузях та знаходяться на підконтрольних Уряду України територіях.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини