Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:59:43

Запрацювали поліцейські станції – у Сосницькій та Олишівській громадах

18.06.2021   15:10Агенцiя

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський урочисто відкрив дві поліцейські станції – у Чорнотичах Сосницької громади на Корюківщині та в Олишівській громаді Чернігівського району.

Першою свої двері для громадян відчинила поліцейська станція в Чорнотичах. Відтепер громада перебуватиме під надійним захистом дільничного офіцера Олександра Пінченка.

– Передусім хочу подякувати голові громади Андрію Портному. 8 місяців тому ми вперше зустрілися під час презентації проекту «Поліцейський офіцер громади». Тоді ми обговорили необхідність постійної поліцейської присутності в громадах. Дуже приємно, що Сосницька ОТГ стала першою в Корюківському районі, де запрацювала поліцейська станція. Кандидатура вашого дільничного офіцера користується повагою і довірою серед населення. А це – основна оцінка, яка може бути в роботі кожного поліцейського, – сказав Володимир Нідзельський.

Олександр Пінченко має 15-річний досвід роботи поліцейським, тому повністю готовий до виконання всіх свої завдань у громаді та чудово знає її проблематику.

– Свій робочий день я, за звичкою, починаю з того, що обдзвонюю представників місцевої влади, актив сіл, фермерів – так я завжди залишаюся у курсі всіх справ і новин, – пояснює дільничний Олександр Пінченко. – До Сосницької громади входять 18 населених пунктів. Найбільші з них – села Чорнотичі і Спаське. Територія громади дуже велика, загалом тут мешкають близько 7 тисяч громадян. Серед найрозповсюдженіших проблем я б виділив крадіжки та домашнє насильство. Активно працюватиму над розкриттям злочинів, притягненням правопорушників до відповідальності та забезпеченням порядку і спокою в громаді.

Для несення служби дільничного офіцера та комфортного прийому відвідувачів у Чорнотичах облаштували сучасну поліцейську станцію в новобудові амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Станцію обладнали усім необхідним для роботи.

– Дякую за те, що безпекові послуги наближаються до людей. Чим ближче буде поліцейський до населення громади, тим швидше люди зможуть отримати необхідну допомогу чи пораду, розв’язати проблему. У Чорнотичах відтепер працює перша поліцейська станція у Сосницькій громаді, але я переконаний – не остання, – зазначив голова  Сосницької ОТГ Андрій Портний.

Присутній на відкритті станції начальник Корюківського районного відділу поліції Роман Солохненко підкреслив, що свою роботою дільничний офіцер доведе, що відкриття поліцейської станції – це правильний крок для цілодобового забезпечення правопорядку в громаді.

У переддень професійного свята дільничних, яке відзначають 18 червня, начальник поліції області Володимир Нідзельський відкрив ще одну поліцейську станцію – в Олишівці Чернігівського району.

– Дуже приємно бачити, що ваша громада розвивається і рухається вперед, – звернувся до присутніх Володимир Олександрович. – Ваш дільничний забезпечуватиме постійну поліцейську присутність у громаді, а його номер телефону буде у абсолютно кожного місцевого мешканця. Завдяки цьому дільничний офіцер оперативно реагуватиме на будь-які виклики, розв’язуватиме як побутові проблеми, так боротиметься зі злочинністю.

Начальник Чернігівського районного управління поліції Олег Калита додав, що поліцейські докладуть максимум зусиль для забезпечення порядку, злагоди в громаді та своєчасне реагування і розв’язання як дрібних, так і вагомих проблем.

– Запуск такого важливого проекту в Олишівці означає, що ця громада дійсно піклується про безпеку та добробут громадян. Хочу завірити, що дільничний офіцер ефективно працюватиме й над попередженням правопорушень, – говорить Олег Калита.

– Довгоочікуване відкриття поліцейської станції – це дійсно одна зі знакових подій в розвитку нашої громади. Безпека є важливою складової добробуту громадян. Я вважаю, що такі проекти сприяють зниженню рівня злочинності не лише в конкретній громаді, а й в країні в цілому, – відзначив голова Олишівської ОТГ Сергій Малець. – Завдяки станції наш дільничний зможе швидше та якісніше реагувати на повідомлення, орієнтуватися на потреби громадян, запобігати та протидіяти злочинності. Тому я дякую всім, хто долучився до втілення цієї програми в життя.

Дільничний офіцер Юрій Положухно працює в Олишівці з 2006 року. Поліцейський постійно комунікує з населенням, тому в громаді його добре знають і довіряють.

– До Олишівської громади входять 6 населених пунктів, де мешкають близько 3 тисяч осіб. У цій громаді я живу, тому досконало знаю стан справ та всі проблемні питання. Передусім займатимуся розкриттям майнових злочинів, працюватиму над попередженням домашнього насильства, продовжу проводити профілактичну роботу з інформування громадян про шахрайські схеми. Я цілодобово на зв’язку з громадянами та селищним головою, адже відтепер за свою роботу передусім звітую перед ними, – пояснює Юрій Положухно.

Як відзначив заступник начальника Управління превентивної діяльності Андрій Зеляк, з початку року на Чернігівщині відкрилися 8 поліцейських станцій.

– Минулого року ми почали впровадження на Чернігівщині проекту «Поліцейський офіцер громади». Нині на пропозицію втілити його в своїй громаді відгукнулися 42 ОТГ з 57-ми. Загалом в області вже працюють 18 поліцейських станцій. Ще 6 станцій мають запрацювати цього літа. Загалом до кінця року ми плануємо запустити поліцейські станції у 25 громадах.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.