Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:47:13

Ніжин: "Безпечне місто" - потужна програма для розкриття та недопущення злочинів

18.06.2021   12:00Агенцiя

17 червня міський голова Олександр Кодола та радник міського голови Сергій Охонько відвідали пункт відеоспостереження, куди надходить інформація з камер відеонагляду.

Цього року відбулось запровадження дуже важливого проекту під назвою «Безпечне місто».

«Ми реалізували два великих проекти, на які було виділено кошти з міського бюджету в сумі 2,3 млн грн. Зокрема 900 тис грн пішло на забезпечення відеонаглядом залізничного вокзалу. На жаль, до цього року там не було жодної відеокамери, а це ключова залізнична гілка всієї Чернігівщини, де кожного дня тисячі людей пересувається і користується послугами залізниці. Тому, на сьогодні там встановлена 21 відеокамера. Там є відеокамери з розпізнаванням обличчя, камери, які ідентифікують номерні знаки. Загалом на сьогодні по місту вже встановлено 57 відеокамер, з яких 11 розпізнають номерні знаки, і 7 – обличчя», - акцентував міський голова Олександр Кодола.

Олександр Кодола наголосив, що на Чернігівщині є лише 8 відеокамер, які розпізнають обличчя, 7 з яких вже працюють в Ніжині.

«Це сильний поштовх для співпраці з правоохоронними органами по розкриттю різних злочинів. Зокрема мене турбують акти вандалізму, які відбуваються в нашому місті. Міська влада працює над благоустроєм міста, над тим, щоб місто розвивалось і було більш комфортним для проживання. На жаль, є багато випадків, коли люди не цінують те, що робиться в місті і просто руйнують те, що бачать, особливо в стані алкогольного сп’яніння.

Тому, я хочу звернутись до всіх ніжинців і гостей, якщо ви захочете в місті Ніжині порушити закон – ми вас ідентифікуємо, знайдемо і ви будете відповідати відповідно до чинного законодавства», - зауважив Олександр Кодола.

На думку міського голови, безпека і порядок – це те, над чим маємо працювати спільно з національною поліцією.

«Приємно, що нарешті вперше за останні чотири роки ми якісно почали реалізувати цю програму. Адже аналітичні камери відеоспостереження застосовуються в усіх найрозвинутіших містах світу. І сьогодні ми бачимо вже реальні результати. Це тільки перший крок, надалі дуже багато потрібно провести роботи, а саме – створення баз злочинців, щоб їх можна було ідентифікувати. А з боку міської ради і міського голови ми будемо робити все можливе, щоб цей проект реалізувався і збільшувався в своїх масштабах», - запевнив радник міського голови Сергій Охонько.

«Хотілось би подякувати міському голові і депутатському корпусу за те, що вони відкликались на прохання правоохоронних органів і встановили 57 відеокамер. Ця мережа буде допомагати в боротьбі зі злочинністю дуже суттєво. Автомобільний транспорт і пішоходи будуть моніторитись і розпізнаватись. Це набагато покращить ефективність роботи поліції, швидкість реагування на правопорушення. За допомогою відеоспостереження ми матимемо відеоматеріали, які можна використовувати як доказ у кримінальних провадженнях. Щоб розвивати всю цю систему ми зробимо аналіз вчинених кримінальних правопорушень на території міста, будуть визначені місця, де ці правопорушення вчиняються, в тому числі акти вандалізму, місця концентрації ДТП і т.д. Ми будемо звертатись до депутатського корпусу задля розширення співпраці та подальшого встановлення відеокамер, які будуть нам допомагати і запобігати вчиненню правопорушень», - наголосив начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Духно.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини