Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:12:42

Податківці викрили схему ухилення від оподаткування ПДВ на суму понад 400 тисяч гривень

18.06.2021   08:04Агенцiя

Аудиторами Головного управління ДПС у Чернігівській області на підставі інформації, отриманої від управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Чернігівській області виявлено схему, за результатом якої зменшено накопичене від’ємне значення по податку на додану вартість на суму понад 300 тис грн та упереджено відшкодування ПДВ на суму понад 100 тис гривень.

Відповідно до норм податкового законодавства перевищення суми податкового кредиту над сумою податкових зобов’язань певного звітного періоду формує від’ємне значення з ПДВ, яке може переноситися до декларації наступного звітного періоду та впливати на зменшення у ньому суми податкових зобов’язань.

Оформлення нереальних операцій та не відображення в податковому обліку їх реальних обсягів призводить до накопичення такого від’ємного значення по ПДВ, а в подальшому до незаконного відшкодування ПДВ несумлінним платникам податків.

Так, одним із суб’єктів господарювання реального сектору економіки здійснювались операції по придбанню добрив на митній території України у несумлінних платників, які шляхом маніпулювання марками цих добрив нарощували обсяги їх придбання. При цьому кінцевий споживач не мав достатніх земельних площ для внесення цих добив у відповідності до норм їх застосування.
Як наслідок, до податкових органів були подані завідома неправдиві відомості в податкових деклараціях, за якими заявлено відшкодування ПДВ з бюджету.

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на неухильне дотримання вимог законодавства при складанні первинних бухгалтерських документів та податкової звітності з ПДВ з метою уникнення податкових наслідків при його відшкодуванні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини