Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:24:13

За користування природними ресурсами платники податків сплатили майже 444 млн гривень

17.06.2021   07:55Агенцiя

У січні-травні 2021 року до зведеного бюджету області надійшло 443,7 млн гривень від сплати за користування природними ресурсами.

З них до Державного бюджету зараховано 364 млн грн, до обласного бюджету – 15,4 млн грн, до бюджетів територіальних громад – 64,3 млн гривень.

У порівнянні до минулого року надходження рентної плати зросли на 17,3 відс. або на 65,5 млн гривень.

Найбільша питома вага у загальній сумі рентної плати за користування природними ресурсами припадає на надходження плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та конденсату – 70 відс. (сплачено 311,6 млн грн).

Майже четверту частину надходжень формує плата за спеціальне використання лісових ресурсів (23,7 відс. або 105,1 млн грн), адже питома вага лісів у землях Чернігівщини становить 23,2 відс.

За використання надр загальнодержавного та місцевого значення бюджети поповнились на 14 млн гривень.

За спеціальне використання води юридичні особи та підприємці сплатили 12,9 млн гривень. І це враховуючи ту обставину, що податок не сплачується за  воду, яку використовують виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб.

Майже вся сума рентної плати сплачена платниками добровільно (99,5 відс.). За результатами контрольно-перевірочної роботи надійшло 0,1 млн грн, від погашення податкового боргу – 2,3 млн гривень.

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.