Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:10:57

Про сьогодення та перспективи функціонування обласних медичних закладів говорили в облраді

16.06.2021   13:23Агенцiя

15 червня відбулося засідання робочої групи з вивчення стану, планування діяльності та розвитку медичних комунальних некомерційних підприємств обласної ради, яке провели співголови робочої групи заступник голови обласної ради Дмитро Блауш та заступник голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк.

Участь у засіданні взяли також члени робочої групи - депутат обласної ради, начальник управління комунального майна обласної ради Василь Куліда, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Ярослав Куц, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах АТО Наталія Осіковська та член цієї ж комісії Людмила Овсієнко, представники виконавчого апарату обласної ради та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Робоча група була створена розпорядженням голови обласної ради з метою ефективного управління медичними закладами, визначення рівня їх фінансової спроможності у покритті власних витрат та своєчасного вирішення проблемних питань.

Запрошені на засідання керівники восьми обласних медичних закладів (КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології», КНП «Чернігівська обласна лікарня», КНП «Чернігівський обласний кардіологічний центр», КНП «Обласна дитяча лікарня», КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», КНП «Чернігівський обласний центр соціально значущих та небезпечних хвороб», КНП «Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф», КНП «Обласна стоматологічна поліклінніка») звітували сьогодні про використання бюджетних коштів на оплату комунальних платежів за енергоносії та теплопостачання, а також окреслили потребу у капітальних видатках, які необхідно передбачити на поточний рік.

Разом з тим, учасники засідання обговорили перспективи та проблемні моменти функціонування установ сфери охорони здоров'я Чернігівщини, актуальні питання надання медичної допомоги населенню та утримання адміністративно-господарського персоналу після введення в дію медичної реформи та нової моделі фінансування.

Також під час засідання були заслухані звіти керівників про результати діяльності медичних закладів обласної комунальної власності та надані деякі рекомендації щодо удосконалення та підвищення ефективності їх роботи.

За результатами засідання будуть підготовлені висновки та пропозиції членів робочої групи, які направлять управлінню охорони здоров'я ОДА та керівникам закладів.

Наступне засідання планують провести за два тижні після опрацювання окремих робочих питань.

Відділ інформаційного забезпечення виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини