Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:29:55

Олександр Кодола про важливі соціально-економічні проекти для розвитку Ніжина

15.06.2021   08:50Агенцiя

14 червня відбулася щотижнева оперативна нарада.

Міський голова Олександр Кодола прокоментував важливі події для розвитку Ніжина, які відбулися на попередньому тижні.

Завершився Всеукраїнський конкурс «Наша громада». Де серед 283 учасників громад обрали топ 26. 13 громад вийшли у фінал за результатами інтернетголосування, які отримали найбільшу підтримку українців під час голосування. Ніжин зайняв 6 місце. Від Ніжинської громади був поданий проект туристично-культурного спрямування під назвою «Ніжин забута історія». «Ми довели ще раз, що Ніжин може згуртовуватися і досягати конкретних результатів», - наголосив очільник міста та подякував всім хто брав участь в голосуванні.

Далі цей конкурс буде продовжуватися. 21 червня по 13 серпня проходитиме III етап цього конкурсу. На який треба буде подати повний пакет документів та детальний опис проекту. І фінальне оцінювання буде з 14 серпня по 27 вересня. Результати будуть оголошені 30 вересня. Впродовж червня – вересня телеканали ICTV і СТБ, які супроводжують проект, будуть знімати відеосюжети про ті громади, які вийшли у фінал. Тому і про Ніжин в червні - вересні буде знятий сюжет, який буде транслюватися на центральних телеканалах.

Продовженням туристичного та наукового напрямку розвитку нашого міста стала зустріч міського голови Олександра Кодоли з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом. Під час зустрічі обговорили ряд можливих проектів для Ніжина. Зокрема, розглядається цікавий проект по створенню «Музею Науки» у Ніжині. «Музей Науки» – це державний проект, на території України таких музеїв буде створено декілька. Саме на Чернігівщині, у Ніжині є пропозиція створити такий музей, за кошти Державного бюджету. А від міста потрібно запропонувати належне приміщення розміром 1000-1500 квадратів. Одним із варіантів - є одне із приміщень на території Ніжинського Державного університету ім. Миколи Гоголя. «Це буде додатковим магнітом для туристів і науковців», - зауважив Олександр Михайлович.

Стосовно розвитку дорожньої інфраструктури.

Міський голова Олександр Кодола повідомив, що наразі проводиться тендер Державною службою автомобільних доріг України на суму 2 млрд грн. на середній поточний ремонт доріг Чернігів - Ніжин – Прилуки – Пирятин, це дорога Р-67. «Саме головне для нас, що ремонт дороги буде проведено з під’їздом до Ніжина від с.Вертіївки. Це дорога державного значення», - підкреслив очільник міста.
До 17 червня проводиться прийом тендерних пропозицій (це міжнародний тендер). З серпня вже роботи будуть розпочаті. Це важливий проект для міста, оскільки основний в’їзд від с.Вертіївка в незадовільному стані.

Наразі міський голова Олександр Кодола працює над залученням державних коштів для ремонту центральних доріг міста. Попередньо з Державного бюджету було заплановано виділити 7 млн.грн. на ремонт доріг. Олександр Михайлович зазначив, що можливо до кінця року вдасться залучити ще більше підтримки з боку Держави. «Сьогодні остаточно визначимо перелік доріг, які необхідно подати. У нас вже виготовлені проекти на ряд доріг. На деякі дроги завершується виготовлення проектно-кошторисної документації. На цей рік та на наступний рік нам треба відремонтувати основні дорожні шляхи міста – це вул. Шевченка, Московська, Незалежність, а далі переходити до інших», - зауважив очільник міста.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини