Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:39:26

Сучасне обладнання для якісної діагностики

10.06.2021   07:55Агенцiя

Якісна діагностика — запорука ефективної профілактики та лікування хвороб. Для того, щоб вчасно та якісно діагностувати захворювання, у КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради впроваджуються новітні технології, придбавається сучасне діагностичне обладнання, що дозволяє виконувати ефективну діагностику.

«Нещодавно ми отримали сучасний напівавтоматичний біохімічний аналізатор LabAnalyt 880, який призначений для кількісного аналізу крові, сироватки, плазми, сечі, спинномозкової рідини та інших біологічних рідин пацієнта. З допомогою цього приладу робиться аналіз різних  біологічних рідин, що допомагає проводити дослідження усіх органів і систем людини, яка має  порушення вуглеводного, білкового, пігментного обмінів.
Біохімічний аналізатор LabAnalyt 880 обладнаний сенсорним екраном, сучасною оптикою, мікрокомп’ютером, який може робити до 300 тестів, зберігаючи 30 000 протестованих результатів в пам’яті. Крім того, аналізатор має вбудований термостат, який підтримує температуру +37°C», — розповіла завідувачка клініко-діагностичної лабораторії КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», лікарка вищої категорії Лариса Дмитренко.

Вона зазначила, що раніше біологічна рідина досліджувалася спеціалістами лабораторії на аналізаторі Mindray ВА-88, але він працює набагато повільніше у порівнянні з LabAnalyt 880, тобто витрачається набагато більше часу на проведення необхідних досліджень. Крім того, новий аналізатор дозволяє працювати з мікродозами матеріалу, що досліджується. «Для нас це дуже важливо. Бо набрати кров для дослідження у новонародженої дитини, особливо у недоношеної, вкрай важко. Щоб зробити аналіз крові на старому аналізаторі потрібно було мати 5 мл крові, а на новому – 1 мл, тобто у п’ять разів менше»,— підкреслила вона.

У комплекті з апаратом LabAnalyt 880 спеціалісти лабораторії отримали стартовий набір реагентів для біохімічних досліджень, який дозволяє якісно та швидко проводити обстеження роботи печінки, підшлункової залози тощо. Дослідження виконуються кінетичним методом, який раніше не використовували в лабораторії пологового будинку. Даний метод дозволяє значно скоротити час на проведення аналізів.

Біохімічний аналізатор LabAnalyt 880 у комплекті зі стартовим набором реагентів для проведення біохімічних досліджень коштує майже 69 тис. грн. Кошти на його придбання виділили з міського бюджету.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини