Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:09:30

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області перейшов під захист судових охоронців Чернігівщини

08.06.2021   10:42Агенцiя

Це 13 об’єкт в регіоні, який охоронятиметься професійним відомством, підпорядкованим судовій гілці влади.

Вранці до суду завітав начальник територіального управління в області полковник Служби судової охорони Олександр Рибак. Разом з т.в.о. голови Ніжинського суду Ігорем Карпусем він привітав суддівський корпус та працівників з цією важливою подією.

Саме в Ніжині дислокуватиметься командування другого підрозділу охорони. Підрозділ матиме стратегічне значення в роботі теруправління, адже до його підвідомчої зони увійде майже половина Чернігівської області.

За словами виконувача обов’язки голови суду, довірити Службі судової охорони вирішення безпекових питань всіх органів системи судової влади України – важливе й правильне рішення. Зрештою, такий крок сприятиме покращенню інституційної незалежності судів.

- Ми беззаперечно раді вітати представників Служби судової охорони, – зазначив Ігор Карпусь. - Завданням суду є забезпечення прав і свобод громадян. Тому дотримання громадського порядку в судовій залі, коли всі учасники процесу відчувають себе у безпеці, є необхідними умовами для відправлення незалежного правосуддя.

У свою чергу Олександр Рибак запевнив у готовності всебічно сприяти ефективній роботі судової установи.
- Наша задача, щоб суд і його апарат могли безпечно і спокійно виконувати свої обов'язки, працюючи на благо наших громадян і держави, щоб на шляху справедливого судочинства не виникало жодної загрози або перепони, – наголосив керівник судових охоронців. – Впевнений, що разом ми працюватимемо як злагоджений механізм, як одна родина, спільно вирішуючи всі проблемні питання.

На згадку про знакову подію Олександр Рибак вручив Ігорю Карпусю символічний знак. Не порушуючи доброї традиції, жіночий колектив привітали квітами.

Завершили урочистості презентацією засобів спеціального призначення, що використовуються судовими охоронцями під час несення служби. Показали як виглядає однострій, знаки розрізнення, індивідуальні засоби бронезахисту тощо.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.