Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:28:03

Держекоінспекція проведе посилені заходи контролю за лісом на Чернігівщині

03.06.2021   13:43Агенцiя

Дережекоінспекція планує природоохоронні заходи для виявлення порушень у лісах Чернігівської області. Про це заявив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Порушення в частині рослинного світу, зокрема, незаконні вирубки, пошкодження дерев, знищення лісосмуг – одна з основних екологічних проблем області. Так, протягом 2020 року 64% від загальної суми збитків було розраховано саме в цій сфері», - зазначив Андрій Мальований.

Він підкреслив, що Держекоінспекція під час природоохоронних заходів залучить дані супутникового моніторингу, які надходять до Центру стратегічних екологічних досліджень та аерокосмічного моніторингу. Це дозволить, у разі виявлення на супутникових знімках вирубок, забезпечити точкову перевірку окремих територій та здійснити розрахунок збитків.

Також було підняте питання несанкціонованого розміщення відходів на території області.

«За результатами контролю у 2020 році Чернігівщина – на 7 місці по кількості утворених безхазяйних сміттєзвалищ. При цьому зі 112 виявлених ДЕІ смітників лише близько половини було ліквідовано.
Тож плануємо проведення перевірок паспортизованих місць видалення відходів на відповідність їх природоохоронному законодавству. Такі заходи дозволять привернути увагу органів місцевого самоврядування до сфери поводження з відходами та забезпечити її розвиток у відповідності з законодавчими нормами», - зазначив Андрій Мальований.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини