Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:37:16

3300 судових засідань, 8800 відвідувачів і 74 заборонені предмети: судові охоронці Чернігівщини підвели підсумки діяльності у травні

03.06.2021   07:39Агенцiя

2 червня у Територіальному управлінні Служби судової охорони у Чернігівській області відбулась підсумкова нарада під головуванням начальника управління полковника ССО Олександра Рибака. На порядку денному – підсумки службової діяльності у травні та плани на червень.

Профільні заступники та керівники підрозділів і служб доповіли про стан справ по кожному напрямку.

Першим блоком розглянули стан виконання основних організаційно-розпорядчих документів, організацію профпідготовки, роботу чергової частини і в цілому управлінську діяльність. Ознайомились з результатами першого етапу підсумкової перевірки зі службової підготовки персоналу. Загалом тестування пройшли 83 судових охоронця. Це майже 80% від штатної чисельності співробітників управління.

Олександр Рибак надав високу оцінку організації та проведенню підсумкової перевірки, особливо відзначивши відділ професійної підготовки та підвищення кваліфікації.

-  Такий захід є серйозним кроком до комплексної перевірки, запланованої на кінець року. Кожен може зробити роботу над помилками, визначити над чим треба посилено попрацювати аби покращити свої результати, - зазначив керівник.

Далі проаналізували несення служби на об’єктах охорони. Так, за звітний період безпеку учасників судових процесів та громадський порядок було забезпечено під час проведення 3300 засідань, здійснено пропуск 8800 осіб на територію установ системи правосуддя.

Одним з найважливіших напрямків роботи Служби судової охорони є попередження пронесення до судових установ заборонених речей. Упродовж травня припинено 74 таких спроб. Найчастіше, а саме у 57% випадків, виявлялися ножі та різні колючо-ріжучі предмети.

Станом на сьогодні управління обстежило 100% судів Чернігівської області. На часі - поступове прийняття під охорону нових об'єктів.

-  В числі пріоритетних завдань на червень – взяття під охорону чотирьох кущових судів Чернігівської області – Ніжинського, Корюківського, Новгород-Сіверського та Прилуцького. Таким чином закриємо питання в новостворених районах. Далі будемо рухатись, спираючись на законодавчі акти щодо функціонування системи місцевих судів, - зауважив Олександр Рибак.

Паралельно основним завданням служби посилена увага приділятиметься профпідготовці та стажуванню, поточному плануванню діяльності та основних заходів на ІІ півріччя. Також в числі пріоритетів служби: відстеження оперативної обстановки в межах зони відповідальності управління, збір, опрацювання та передача даних у відповідності до алгоритму, налагодження ефективного обміну інформацією з іншими силовими структурами, контроль за дотриманням карантинних заходів на пунктах пропуску тощо.

Завершили засідання на приємній ноті - присвоєнням чергового спеціального звання підполковника Служби судової охорони Борису Лаптію, заступнику начальника відділу організації охорони та підтримання громадського порядку. Олександр Рибак привітав підлеглого з підвищенням, подякував за зразкову службу і побажав подальших успіхів і досягнень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини