Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:15:26

Упродовж минулого тижня надзвичайники 44 рази залучались до ліквідації пожеж, надзвичайних подій

31.05.2021   13:18Агенцiя

Упродовж минулого тижня щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 184 чоловіки особового складу та 63 одиниці спеціальної техніки.

Вогнеборцями ліквідовано 24 пожежі, з яких 2 виникли на об'єктах, 9 у житловому секторі, 1 в природних екологічних системах та 5 інших. На жаль, у вогні одна людина загинула, ще одна отримала травми. Під час їх гасіння врятовано 1 особу.

Так, 26 травня сталася пожежа в одній з квартир двоповерхового житлового будинку в с. Смолин Чернігівського району. Під час ліквідації займання в помешканні рятувальники виявили тіло 50-річного господаря. Ймовірна причина пожежі наразі встановлюється.

28 травня поблизу с. Липів Ріг Ніжинського району сталося загоряння автомобіля ГАЗ 3302 "ГАЗель". Внаслідок цього, 37-річний чоловік отримав опіки обличчя І-ІІ ступенів. Ймовірна причина виникнення пожежі - несправність електричної системи автомобіля.

29 травня в м. Чернігові під час пожежі в одній з квартир дев'ятиповерхового житлового будинку, що по вул. Всіхсвятській, було врятовано 69-річну господарку помешкання.

Крім того, учора об 11:18 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в акваторії річки Десна на території міського пляжу "Золотий берег" тоне людина. Оперативно на місце події прибуло відділення аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС в області. Рятувальники на гумовому човні підпливли до постраждалого, дістали його з води, транспортували на берег і передали медикам.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення 8 разів залучалися до виконання завдань за призначенням. Знищено у встановленому порядку 13 вибухонебезпечних предметів, а саме: 9 артилерійських снарядів калібром 45, 82, 122, 152 мм, 4 ручні гранати Ф-1 та РГД-33 часів Другої світової війни.

Підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 20 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.