Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:01:51

Сформовано склад Молодіжної ради при Прилуцькій міськраді

29.05.2021   11:10Агенцiя

27 травня відбулися установчі збори з формування складу Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді.

Начальник відділу відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко доповіла присутнім про роботу Ініціативної групи з підготовки зазначених установчих зборів. На розгляд було подано 35 заяв щодо бажання брати участь у роботі Молодіжної ради.

Молодіжна рада при Прилуцькій міській раді — це постійно діючий колегіальний виборний молодіжний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення узгодженості дій у вирішенні питань, які впливають на життя молоді та забезпечення її участі в ухваленні рішень щодо реалізації молодіжної політики.

Молодіжна рада у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами міністерств, актами міської ради, Переглянутою Європейською Хартією участі молоді в громадському житті на місцевому і регіональному рівнях, іншими нормативно-правовими актами у молодіжній сфері, а також положенням про Молодіжну раду.

Діяльність Молодіжної ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, відкритості, відповідальності, інклюзивності.

Молодіжна рада не може входити до громадських та релігійних об’єднань, політичних партій.

Діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1198 „Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи” та обирається один раз на два роки.

За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно ухвалили рішення про допущення всіх тридцяти п'яти кандидатів до участі в установчих зборах.

Кожен делегат представив себе та свої плани і бачення щодо участі у Молодіжній раді при Прилуцькій міській раді.

Під час проведення установчих зборів було вирішено провести перше засідання Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді цього ж дня у ході якого обрано голову Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді, його заступника, секретаря та затверджено Положення про Молодіжну раду при Прилуцькій міській раді.

За підсумками голосувань головою Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді було обрано ПОТІПАКУ Юлію Вікторівну, членкиню громадської організації "Українська громадська рада", заступником голови Молодіжної ради при Прилуцькій міській раді обрано КОШМАРА Віктора Сергійовича, педагога організатора ЗЗСУ № 14, секретарем — ГОЛОВЧЕНКА Тараса Володимировича, спеціаліста І категорії відділу сім'ї, молоді та спорту міської ради.

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини