Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:42:25

Під час вебінару розповіли про напрями підтримки місцевих товаровиробників

27.05.2021   12:13Агенцiя

Про фінансову, інформаційно-консультаційну підтримку місцевих товаровиробників, їх промоцію та реалізацію політики розвитку підприємництва говорили, 26 травня, на семінарі, що відбувся в Чернігівській облдержадміністрації.

Організатори заходу – Департамент розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації. Цільова аудиторія –  представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування області, громадських організацій, об’єднань підприємців, бізнес-асоціацій та підприємств.

З вітальним словом до учасників вебінару звернулася директорка Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації Олександра Хомик, яка зазначила, що метою цього  заходу є сприяння збільшенню присутності та обсягів реалізації товарів місцевого виробництва на внутрішньому і зовнішніх ринках, а також підтримка сталого та ефективного розвитку малого і середнього підприємництва. Для цього, починаючи з 2018 року, реалізується кампанія «Чернігівщина, купуй рідне», спочатку в рамках обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки, а з 2021 року – у рамках Комплексної Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна», і одним з важливих її напрямів є підтримка місцевих товаровиробників. У рамках Програми вживаються заходи щодо їх інформаційно-консультаційної, фінансової підтримки та промоції.

Далі  Олександра Хомик всебічно висвітлила актуальну тему щодо підтримки місцевих товаровиробників за усіма запровадженими на регіональному рівні напрямами такої підтримки, серед яких – здійснення часткового відшкодування витрат підприємств області: на участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях; з сертифікації продукції або систем управління; проведення щорічного обласного конкурсу «Кращий товар Чернігівщини» тощо. І запропонувала представникам бізнес-середовища максимально використовувати усі чинні вектори підтримки.

Тему підтримки малого і середнього підприємництва висвітлили у своїх виступах заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації – начальник управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення Світлана Полторацька і заступник генерального директора Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Марія Фінюк.

Як зазначила Світлана Полторацька, малий та середній бізнес є основою економіки області, тому розвиток цього сектору є пріоритетним напрямом діяльності обласної державної адміністрації і серед ключових його векторів - створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу, фінансово-кредитна, інвестиційна, інформаційна та консультаційна підтримка, розвиток регіональної інфраструктури підтримки підприємництва, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу, популяризація підприємницької культури та розвиток підприємницьких навичок, вдосконалення системи надання адміністративних послуг.

Про фінансово-кредитну та інформаційно-консультаційну підтримку суб’єктів малого і середнього бізнесу поінформувала Марія Фінюк.

Тему щодо реалізації проєкту розвитку хаб-системи підтримки підприємництва, інновацій і стартапів у Чернігівській області висвітлила заступник директора Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, керівник Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Олена Муравйова та розповіла про роботу Центру і перспективні напрями його діяльності.

Про програми підтримки агропромислового комплексу поінформував заступник начальника управління розвитку сільського господарства – начальник відділу аналізу АПК та розвитку сільських територій Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації Василь Жук.

Переконана, що інформація, озвучена спікерами, буде корисною з точки зору практичного застосування, у першу чергу, для представників бізнесових кіл, - зазначила Олександра Хомик і запросила керівників підприємств скористатися можливостями як фінансової, так і інформаційно-консультаційної підтримки, а представникам райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування області запропонувала поширювати інформацію щодо запроваджених механізмів підтримки місцевих товаровиробників та залучати якомога більшу їх кількість до участі у чинних програмах підтримки.

Завершуючи вебінар, Олександра Хомик зазначила, що результатом започаткованих ініціатив з підтримки місцевих товаровиробників є забезпечення їх ефективного розвитку,  підвищення конкурентоздатності продукції і товарів місцевого виробництва, розширення ринків збуту, покращення іміджу, а в кінцевому підсумку - активізація подальшого сталого розвитку економіки регіону, створення нових робочих місць і забезпечення зайнятості населення, підвищення рівня його доходів і добробуту, збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів та надання доступу до якісних місцевих товарів і продукції.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини