Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 06:58:22

Судові охоронці Чернігівщини та Київщини провели спільний тактико-спеціальний вишкіл

25.05.2021   11:29Агенцiя

Суботнім ранком біля Чернігівського районного суду - велелюдно. На об'єкті охорони в повному екіпіруванні сконцентровані посилені наряди співробітників Служби судової охорони. Зі столичного регіону прибула група швидкого реагування та підрозділ особистої охорони суддів.

За легендою -  у цей час у стінах суду проводиться резонансне засідання.

Біля центрального входу зібрався чималий натовп молодиків, які своєю поведінкою показують, що прийшли сюди не з добрими намірами. Ведуть себе зухвало, намагаючись проникнути всередину. Перед судовими охоронцями стоїть завдання за будь-якого розвитку ситуації забезпечити громадський порядок, не допустити проявів неповаги до суду та інших протиправних дій. Щоб суддя мав змогу виконати свою роботу - вчинити правосуддя неупереджено і без тиску. При цьому, однією з першочергових задач залишається всебічна охорона усіх учасників судового процесу.

- У навчаннях було задіяно близько півсотні судових охоронців. Особливо цінним для особового складу чернігівського регіону стала участь колег з Київщини. Приїхали судові охоронці з великим досвідом роботи у групах швидкого реагування, а також підрозділах особистого захисту суддів, щоб на власному прикладі продемонструвати правильність та послідовність тактики дій, - прокоментував начальник територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області Олександр Рибак.  

Такі навчання є невід'ємною частиною служби, кажуть судові охоронці. Щоразу відпрацьовуються різні ситуації, на різних об’єктах охорони. Треба бути готовими миттєво вжити заходів реагування і злагоджено протидіяти небезпеці.

Цього разу планом передбачено декілька навчальних питань. Зокрема, стримування натовпу та перекриття вільного доступу до зали засідань, відпрацювання тактичних прийомів при евакуації судді та адвоката, видалення із зали і передача до рук Нацполіції найбільш активних порушників громадського порядку.

Виконання завдань значно ускладнюється специфікою самої будівлі райсуду. Вузькі коридори та невелике приміщення зали засідань обмежують маневрування нарядів, масивні стіни перешкоджають проходженню сигналу радіозв'язку. Щоб правильно виконати завдання і досягти бажаного ефекту, важливо врахувати всі моменти. Адже в реальному житті часу на зволікання немає. Власне для цього й організовуються тактико-спеціальні навчання

Останній етап - підведення підсумків. Детально проаналізували дії кожного підрозділу, вказавши, на що треба звернути посилену увагу. Керівники навчань відзначили, що співробітники із завданнями впоралися, продемонструвавши належний рівень підготовки.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини