Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:35:46

89 років виповнилося Державному науково-випробувальному центру Збройних Сил України

22.05.2021   12:31Агенцiя

Військовий науковий заклад веде свою історію з того дня, коли у 1932 році у Севастополі була створена морська випробна станція Військово-повітряних сил Червоної Армії.

Після здобуття Україною незалежності у країні було створено Державний авіаційний науково-випробувальний центр Збройних Сил України. У 2006 році Центр був перетворений на базову структуру Міністерства оборони – Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України.

Він став головною організацією з проведення випробувань усіх видів озброєння і військової техніки та забезпечення навчань військ. Випробування авіаційної техніки, безпілотників, ракетно-артилерійського, протиповітряного та бронетанкового озброєння, засобів оптико-електронної протидії — це лише деякі із завдань, які успішно виконує Державний науково-випробувальний центр ЗСУ.

У травні 2014 року, у зв’язку з окупацією Автономної Республіки Крим Російською Федерацією, ДНВЦ ЗСУ був передислокований до м. Чернігів.

21 травня 2021 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі пройшли урочистості з нагоди 89-річчя Центру та Дня науки. Привітали випробувальників колеги-військові, представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Святкову концертну програму до дня народження Центру, в яку увійшли популярні українські та зарубіжні композиції, подарували Академічний народний хор обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур), солісти колективу концертних виконавців —заслужений артист України Володимир Гришин, заслужений артист України Сергій Сулімовський, Марина Коваленко, Яна Корольова, Наталія Липницька, Олександр Лузан, В’ячеслав Мацвійко, Вікторія Олійник, Макс Пузан, а також Театр танцю “Екватор” під керівництвом Віктора Войникова.

Провели урочистості ведучі філармонійного центру Інна Василенко і Дмитро Обєдніков.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини