Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:21:43

Провели зустріч "Наставництво змінює долі"

21.05.2021   09:02Агенцiя

20 травня, за участю заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Олени Думи, директора обласного центру соціальних служб Алли Кот, в. о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Станіслава Железного в Прилуцькій райдержадміністрації відбулася івент-зустріч «Наставництво змінює долі».

- За ініціативою голови ОДА Анни Коваленко на Чернігівщині активно реалізується програма наставництва. Завдяки очільниці області наш регіон став першим за динамікою виконання цієї програми, - зазначила Олена Дума. Вона додала, що хоча сама програма не є унікальною, втім Чернігівщина – ледь не єдиний регіон, де її реалізація перебуває на постійному контролі голови облдержадміністрації та стрімко набирає обертів.

- З моменту призначення Анни Коваленко на посаду голови ОДА в жовтні минулого року кількість наставників в області збільшилася втричі, - підкреслила Олена Дума.

Наразі вже 20 осіб пройшли навчання. Шестеро з них - жителі Прилуцького району, які виявили бажання взяти шефство над дітьми та допомогти їм адаптуватися у суспільстві. Заступниця голови ОДА вручила їм сертифікати.

- Серед наставників є і приватні підприємці, і педагоги, і лікарі, й представники громадських організацій. Вражає,  що один з наставників має 5  дітей, але все одно виявив бажання пройти навчання. Такі приклади є взірцем для України і ще раз підтверджують той факт, що жителі Чернігівщини - люди з великим добрим серцем, які завжди готові протягнути руку допомоги, - зазначила Олена Дума.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.