Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:54:51

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

21.05.2021   08:35Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 20 травня по 8:00 21 травня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж, а саме:

пожежі в житловому секторі – 3 :

- в  м. Ніжині по вул. Вокзальній, 1, о 07 год. 55 хв. 20 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджені стіни на площі 2 кв.м. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

- в с. Боромики   Чернігівського району (Киселівська ТГ) по вул. Квітневій, 21 о 01 год. 58 хв. 21 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х4 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищені покрівля та перекриття, пошкоджено стіни та майно. Причина встановлюється

- в м. Ніжині по вул. Московській, 46 о 02 год. 40 хв. 21 травня сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна), що  не експлуатується Вогнем пошкоджені покрівля та перекриття на площі 6 кв.м. Власник та збитки встановлюються. Ймовірна причина – підпал.

пожежі на об’єкті – 1 :

- в  м. Чернігові  по вул. Попова, 2 о 02 год. 39 хв. 21 травня на території ТОВ "Геон Рівер" сталася пожежа в деревообробному цеху (30х100 м, стіни залізобетонні, покрівля з руберойду). Вогнем знищений телескопічний навантажувач "Manitou", пошкоджено технологічне обладнання.

пожежі на транспорті –1 :

- біля с. Журавка  Прилуцького району (Варвинська ТГ) о 18 год. 35 хв.  20 травня сталася пожежа автомобіля "ВАЗ-2106". Вогнем знищені салон та багажний відсік автомобіля, пошкоджений відсік двигуна. Причина та збитки встановлюються.

інші пожежі – 2 :

 - в м. Чернігові по вул. Стрілецькій,1 о 20 год. 53 хв. 20травня сталася пожежа будівельного вагончику (3х5 м, стіни та покрівля металеві), що не експлуатується. Вогнем пошкоджено облицювання стін на площі 10 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.   

- в м. Прилуки по вул. Фабричній, 98 о 20 год. 28 хв. сталася пожежа будівельного вагончику (2х5 м, стіни та покрівля дерев'яні). Вогнем знищений вагончик. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.   


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни:

  Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 10 хв. 20 травня знищені 1 ручна граната Ф-1,  3 артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни,  які були виявлені в ході технічного обстеження місцевості біля с. Вербичі Чернігівського району (Ріпкинської ТГ).


Гідрологічна ситуація:

На р. Десна спостерігаються коливання рівнів води з добовою інтенсивністю 1-4 см, та продовжується формування піків весняної повені.

На р. Дніпро в межах області та на р. Десна біля м. Новгород-Сіверський вода знаходиться на низьких дільницях заплав.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-16 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  14 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 16 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  20 травня по  20 годину 21 травня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 15-20º тепла.

По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 6-8º тепла, вдень 17-19º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини