Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:49:07

COVID-19 у Чернігові: показники зменшуються, але повільно

18.05.2021   15:02Агенцiя

Станом на 18 травня Чернігівська область, як і більшість областей України, знаходиться у жовтій зоні за рівнем епідемічної небезпеки по розповсюдженню коронавірусної інфекції.

По місту Чернігову за дев’ятнадцятий тиждень стабільно, але повільно зменшується кількість захворілих та госпіталізованих. За цей період захворіло 315 осіб (-30%), одужало – 661, госпіталізовано у міські лікарні – 97 (-16,3%), виписали зі стаціонару - 144, померло - 15 осіб.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 18 травня.

За її словами, знижуються й індикаторні показники (за 14 днів). Станом на 17 травня загальна кількість захворілих – 690 осіб, середньодобова – 49. На ліжку у ковідних відділеннях міських лікарень перебуває 205 осіб (38,3% загального ліжкового фонду). З них: 143 хворих потребують кисневої підтримки, зокрема 6 осіб – на ШВЛ-апаратах (зайнятість ліжкового фонду – 31,8%).

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що кілька днів кількість госпіталізованих дещо збільшувалася, хоча кількість людей, які потребували кисневої підтримки, дійсно знижується. При цьому, така ситуація мало говорить про те, що ситуація покращується.

- Ми не можемо сказати, що у нас все добре. Люди зараз хочуть вірити в перспективу, особливо для бізнесу. Але я досить стримано в такому контексті реагую, тому що насправді мало, що змінилося. Нічого не змінюється й у свідомості людей. Ще півроку тому більше мешканців дотримувалися карантину. Зараз відсоток людей, які розуміють ризики – досить низький. Друге, відсоток вакцинованих – теж дуже малий. По Чернігову лише 7,5 тисяч людей вакцинувалися, це тільки 3% від загальної кількості населення міста. Якби було би 60% - тоді можна було б говорити про ефективність. Я ще раз прошу чернігівців свідомо відноситися до всіх ризиків, пов’язаних з пандемією: і економічних, і для свого здоров’я. І все ж таки дотримуватися карантинних обмежень. Це єдине, що можна зробити, щоб запобігти розповсюдженню ковіда, - підкреслив він.

Заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради також додала, що наразі Чернігів очікує на поставку вакцини у міські лікарні, якою будуть щепити, зокрема, вчителів освітніх закладів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини