Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:25:06

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 8-ої сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання

17.05.2021   12:24Агенцiя

17 травня Погоджувальна рада затвердила питання порядку денного восьмої сесії Чернігівської міської ради VIII скликання, що запланована на 27 травня.

У цьому засіданні взяли участь чернігівський міський голова та секретар міської ради, голови депутатських фракцій, а також керівники структурних підрозділів міської ради.

На початку засідання міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що до розгляду пропонується загалом 19 питань порядку денного сесії. Він коротко прокоментував запропоновані питання.

Першим із них розглядатимуть питання щодо змін до Статуту територіальної громади міста Чернігова, які треба затвердити з метою приведення його положень до діючої системи місцевого самоврядування, до діючих положень містобудівної документації та містобудівного законодавства, а також щодо участі жителів міста у роботі сесії міської ради.

Депутати також вноситимуть зміни до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова, затвердять присвоєння комунальному закладу позашкільної мистецької освіти «Чернігівська міська школа мистецтв» імені Любомира Боднарука та персональний склад Чернігівської молодіжної міської ради.

Крім того, на пленарному засіданні надаватиметься згода на безоплатну передачу комплектів медичного обладнання. Начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко уточнила, що відповідно до рішення Чернігівської обласної ради місту передаються дві медичні установки: система ультразвукова діагностична Logiq P9, вартістю 1,82 млн грн, та система рентгенографічна POLYRAD SE, вартістю 4,8 млн грн. Отримувачем цього медичного обладнання буде комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська міська лікарня № 2».

На сесії традиційно розглядатиметься ряд бюджетних та земельних питань. Усі запропоновані проєкти питань порядку денного 8-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання депутати будуть розглядати на засіданнях постійних комісій, які проходитимуть цього тижня. Ознайомитися з ними можна на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.