Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:38:46

Держпродспоживслужба виявила близько 850 порушень протиепідемічних вимог під час перебування області у карантинній «червоній» зоні

08.05.2021   09:43Агенцiя

Протягом періоду встановленого «червоного» рівня і посилення карантинних обмежень з 29 березня до 5 травня включно спеціалісти територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели 6487 різних заходів державного контролю за дотриманням протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання. Це відбувалося щоденно, в тому числі під час вихідних і святкових днів.

Протягом зазначеного періоду, зокрема, перевірено 3167 об’єктів торгівлі продовольчими і 2099 - непродовольчими товарами, 669 закладів громадського харчування, 82 перукарні. Здійснено 125 санітарно-епідеміологічних обстежень агропродовольчих ринків, 168 - дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 31 - громадського транспорту. Також заходи державного контролю проводились на інших об’єктах нагляду (146).

Під час перевірок, більшість яких відбувалась за участю працівників Національної поліції та представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, виявлено 848 порушень вимог санітарного законодавства, суб’єктам господарювання надані пропозиції по їх усуненню.

Здійснення спільних рейдів свідчить про належний рівень комунікації між державними органами влади, а саме Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Національною поліцією, щодо питань дотримання протиепідемічних заходів.

Крім того, до порушників застосувались інші заходи реагування, зокрема складено 115 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». У 132 випадках про виявлені недоліки поінформовані органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Найбільша кількість порушень стосувалась недотримання соціальної дистанції між відвідувачами і дезінфекційного режиму, відсутності засобів індивідуального захисту та місць для їх утилізації.

Попри те, що з 6 травня Чернігівщина входить до числа регіонів із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки і карантинні обмеження на її території дещо послаблені, фахівці Держпродспоживслужби продовжать здійснювати контроль за виконанням відповідних протиепідемічних заходів. Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області вкотре нагадує: щоб протидіяти поширенню коронавірусної інфекції, громадянам і суб’єктам господарювання слід постійно дотримуватись протиепідемічних вимог. Лише спільними зусиллями можна протистояти небезпечному захворюванню і змінити ситуацію на краще.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.