Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:41:27

В обласній раді вшанували представниць багатотисячної жіночої спільноти Чернігівщини з прийдешнім Днем матері

07.05.2021   08:55Агенцiя

6 травня, напередодні знаменного свята – Дня матері, яке традиційно відзначають в Україні кожної другої неділі травня, в обласній раді віншували представниць прекрасної статті Сіверщини.

Зважаючи на карантинні заходи, введені в країні у зв'язку з пандемією COVID-19, у святковому заході, ініційованому керівництвом представницької влади краю та членами міжфракційної депутатської групи в обласній раді «За рівні можливості», взяли участь лише близько двадцяти представниць багатотисячної плеяди берегинь сімейних вогнищ Придесення.

Знаних у регіоні жінок на зустріч делегували відомі в області громадські організації, що опікуються сім'ями воїнів, загиблих за незалежність нашої держави на сході України (ГО «Єдина родина Чернігівщини», ГО «Родина воїнів»), родинами, що виховують дітей із особливими потребами, доглядають за особами з інвалідністю (ГО «Шанс»), осередки багатодітних сімей... В заході також взяли участь матері, які виховали обдарованих дітей, видатних спортсменів, а також матері-медики, які докладають немало своїх знань і зусиль для збереження здоров'я юного покоління...

Отож присутнім на зустрічі жінкам, а в їх особі і всім матерям Сіверського краю були присвячені найкращі та найтепліші слова вітань і вдячності від голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко та її заступника Дмитра Блауша. Зокрема, очільниця обласного органу місцевого самоврядування, за її словами, як донька, мати, а заодно й бабуся, назвала прийдешній День матері зворушливим святом, сповненим щирого почуття любові, глибокої вдячності і безмежної шани до жінки-матері, жінки-берегині людського роду. На переконання спікера, для кожного, з нас немає нічого святішого, ніж образ матері, немає любові вищої і сильнішої за материнську. Упродовж усього життя вона зігріває та оберігає, дає наснагу і допомагає вистояти у найскрутніші часи.

На жаль, - наголосила керівник, - не всі мають щастя особисто привітати найрідніших матерів, які відійшли у вічність... А в окремих матерів сини полягли смертю хоробрих у боях із ворогом на сході України, віддавши найдорожче – власні життя за волю і свободу свого народу, і за те, щоб молоді матері виховували своїх діточок у мирі і злагоді на вільній рідній землі.

Олена Дмитренко висловила щиру вдячність усім матерям Чернігівщини, які народили та виховали патріотів Батьківщини, знайшли в собі силу підтримати і благословити своїх дітей на боротьбу за мир та незалежність нашої держави.

Вона заодно щиро подякувала матерям, які, не скорившись долі, виховують, підтримують духовно і фізично дітей із інвалідністю, надихають їх до творчого, культурно-духовного, наукового і фізичного розвитку, сповнюють повагою та шаною до старшого покоління, любов'ю до рідної батьківської землі. Олена Дмитренко також наголосила, що у вирі повсякденного життя сини і доньки часто забувають дякувати своїм матерям за все, що вони самовіддано роблять на благо своїх дітей та всієї родини. І День матері – це гарна нагода засвідчити свою глибоку шану найріднішим – своїм матерям.

Долучившись до розмови, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш щиро привітав матерів із прийдешнім святом від імені чоловічої частини депутатського корпусу обласної ради

Дуже приємно, сказав він, що Чернігово-Сіверська земля завжди багата чудовими жінками, які, незважаючи на всі виклики долі, гідно несуть свою священну місію, самовіддано виконуючи свій безцінний, щоденний материнський подвиг...Заступник голови обласної ради наголосив, що від щирого серця бажає усім учасницям сьогоднішньої зустрічі, а в їх особі - і всім матерям Сіверського краю міцного здоров'я, родинного тепла, добробуту та справжнього материнського щастя.

Після теплих промов та щирих привітань Олена Дмитренко та Дмитро Блауш вручили присутнім на зустрічі матерям з нагоди прийдешнього свята подяки обласної ради, квіти та подарунки.

У свою чергу, учасниці урочистого заходу подякували керівництву обласної ради та представнику міжфракційної депутатської групи «За рівні можливості», голові постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді та спорту Ользі Бібік за організацію сьогоднішньої зустрічі, за привітання і ту увагу, яку приділяє обласна рада проблемам матерів та материнства, а також громадським організаціям, що опікуються родинами воїнів, полеглих за волю і свободу України, батьками дітей з особливими потребами, іншим осередкам. Разом із тим, від імені ГО «Родина воїнів», заступник голови цього громадського осередку Олена Запека, як один із авторів книги «Їм сонати линуть в небесах...», про воїнів-героїв, уродженців Бахмацького району, загиблих за незалежність України в зоні АТО/ООС, подарувала це пам'ятне видання керівництву обласної ради та прочитала із нього вірш «День матері», який присутні зустріли гучними оваціями.

На завершення зустрічі всі її учасники сфотографувалися на пам'ять, а потім в невимушеній, неофіційній обстановці, за чаєм та кавою, обмінялися думками та обговорили з керівництвом обласної ради насущні проблемні і повсякденні життєві питання.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини