Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:45:25

Чернігівщина виходить із "червоної" зони

05.05.2021   16:39Агенцiя

Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні Державна та регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Анни Коваленко, епідемічна ситуація стабілізувалась і показники дозволяють області перейти з «червоного» в «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Тож з 00:00 6 травня відновлюється діяльність непродовольчих ринків, закладів освіти, культури та спортивних установ, робота сфер громадського харчування, торгівлі та обслуговування. Проте функціонувати вони будуть із дотриманням санітарних норм, передбачених для «помаранчевої» зони карантину.

– Я хочу подякувати всім вам, адже вихід з «червоної» зони став можливим завдяки співпраці та відповідальності мешканців області, медиків, представників бізнесу та влади. Але мусимо пам'ятати – коронавірус нікуди не зник. Тож продовжуйте дотримуватися карантинних вимог, бережіть себе та близьких! – закликала голова ОДА.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.
Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник:
1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг
2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків
3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300
4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60
5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків
6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.