Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:03:54

200-тисячна заборгованість завадила подорожі

05.05.2021   10:17Агенцiя

Двом неповнолітнім дітям на Чернігівщині завинили 200 тисяч гривень. Боржником виявився рідний батько, який умисно ігнорував рішення суду та не сплачував аліменти.

Така поведінка сприяла внесенню державними виконавцями прізвища чоловіка в Єдиний реєстр боржників, арешту його банківських рахунків, майна та тимчасовому обмеженнюу деяких правах.

Як розповіла начальниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН, через непорозуміння з родиною чоловіку необхідно було сплатитисвоїм дітям не лише понад 141 тисячу гривень накопиченого роками аліментного боргу, а й 52 тисячі гривень штрафу за несвоєчасне виконання батьківського обов’язку.

Застосовані фахівцями Ічнянського районного відділу державної виконавчої службипримусові заходи «поставили» крапку у питанні несплати аліментів.

Очільниця додала, що саме обмеження у правівиїзду за кордон змусило батька сплатити дітям одразу 200 тисяч гривень. Лише після повного аліментного розрахунку він  зміг вирушити у справах за межі країни. Так, очікування сина та доньки містянина не стали марними, оскільки законодавство захищає час, який родина витрачає на перевиховання боржників законодавчими санкціями.

До речі, спочатку року на Чернігівщині державні виконавці стягнули майже 57 мільйонів гривень аліментів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини