Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:39:21

У Чернігівській ОДА обговорили питання підготовки до опалювального сезону 2021/2022

28.04.2021   11:05Агенцiя

27 квітня заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко взяв участь у селекторній нараді Міністерства розвитку громад та територій під головуванням заступниці Міністра Наталії Хоцянівської.

Участь у заході взяли керівники теплопостачальних підприємств, представники органів місцевого самоврядування та структурних підрозділів облдержадміністрації. Під час наради обговорили підсумки опалювального сезону, що вже завершився.

– Своєчасно розроблені заходи, постійний контроль за їх виконанням з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівників підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства забезпечили повну технічну готовність галузі та проходження на належному рівні осінньо-зимового періоду 2020/21 року, – підкреслив Олександр Савченко.

В області вже розпочали підготовку до наступного опалювального сезону: облікували об'єкти, які потребують профілактики або ремонту, склали план-графік виконання необхідних робіт.
Серед об'єктів, які необхідно підготувати, наступні:
– теплопостачання – 765 котелень, та 536,9 км теплових мереж (обсяг фінансування – 48,2 млн грн);
– водопровідно-каналізаційного господарства – 725 артезіанських свердловин, 28 водопровідних насосних станцій, 127 каналізаційних насосних станцій, 36 каналізаційних очисних споруд. (обсяг фінансування – 29,3 млн грн);
– житлового фонду - підготовка 4229 житлових будинків, у тому числі: 3197 - обслуговування яких здійснюють управителі багатоквартирного житлового фонду, 700, в яких створено ОСББ та ЖБК, 332 будинки відомчого фонду. (обсяг фінансування –14,0 млн грн);
– соціальної сфери – 445 дошкільних навчальних закладів, 472 закладів освіти, 776 закладів охорони здоров’я).

Для проведення своєчасної роботи по очищенню міських доріг та прибудинкових територій в зимовий період комунальні підприємства планують заготовити 23,4 тис.тонн матеріалів для посипання і реагентів, підготувати 281 одиницю спеціалізованої прибиральної техніки.

Присутні обговорили складну ситуацію, що склалась із заборгованістю теплопостачальних підприємств за розподіл та споживання електроенергії і природного газу.
Щодо розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, то минулого року середній рівень оплати становив – 93,6 %. А станом на початок квітня, у порівнянні з початком року, заборгованість зросла на 13% і наразі становить 563 млн грн.

Представники Міністерства розвитку громад та територій нагадали про державну програму «Енергодім», адже енергозберігальні технології можуть значно зменшити фінансове навантаження за оплату газу. Зокрема, йшлося про можливість для ОСББ скористатися грантами для утеплення багатоквартирних будинків від Фонду енергоефективності, а також про теплі кредити – доступні для приватного сектору.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини