Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:22:10

Біля Сокирина йдуть роботи з регенерації основи дороги

24.04.2021   12:45Агенцiя

Це ділянка траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі поблизу межі з Київською областю, яка зараз у процесі капітального ремонту. Наразі біля Сокирина йдуть роботи з регенерації основи. Поверх цього шару з органо-мінеральної суміші згодом укладатимуть асфальтобетон.

Нове покриття влаштовується у чотири етапи:
- шар органо-мінерального матеріалу, приготованого методом холодного ресайклінгу;
- гаряча пориста крупнозерниста асфальтобетонна суміш;
- гаряча щільна крупнозерниста асфальтобетонна суміші ;
- щебенево-мастикова асфальтобетонна суміш.

Загальна товщина оновленого дорожнього покриття складатиме понад 40 сантиметрів.

Капітальний ремонт дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі - проєкт, що реалізується в рамках співпраці Укравтодору та міжнародних фінансових організацій. Дорога оновлюється за рахунок кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ підрядною організацією «AzVirt» LLC (Азербайджанська Республіка), технічний нагляд FIDIC здійснюється корейською компанією Dongsung Engineering CO., LTD.

Всього капітальним ремонтом буде охоплено 80 км міжнародної траси М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі від Києва, включаючи об’їзну Броварів, до Кіптів (транспортна розв’язка доріг М-01 та М-02). В межах Чернігівської області буде капітально відремонтовано 37 км дороги М-01.

Наразі по Чернігівській області роботи виконуються на лівому проїзді на ділянках:
- від с. Калитянське до повороту на с. Сокирин;
- від с. Лемеші до с. Кіпті.

У рамках реалізації проєкту з капітального ремонту на трасі М-01 буде відновлено та посилено дорожнє покриття, відремонтовано існуючі шляхопроводи, встановлено нові дорожні знаки, нанесено розмітку, влаштовано зовнішнє освітлення.

Термін реалізації проєкту - до 2022 року.

За програмою Президента України Велике будівництво у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення. Крім того, 9 мостів буде полагоджено капітально і 5 – реконструйовано.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.