Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:42:14

У Новгород-Сіверській громаді для мешканців села на кордоні будують нову сучасну амбулаторію

24.04.2021   12:30Агенцiя

У Новгород-Сіверській громаді в рамках програми "Велике будівництво" завершується будівництво "з нуля" сучасної амбулаторії.

На відкриття чекають понад 1500 жителів села Грем'яч та сусідніх сіл. Зараз люди отримують медичні послуги у старенькому ФАПі. Про це розповіла голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

- Цьогоріч в області продовжуємо в рамках програми "Велике будівництво" будувати сільські амбулаторії. Створення умов для отримання якісних медичних послуг жителями Чернігівщини - це один з моїх пріоритетів як голови облдержадміністрації, - розповіла голова ОДА.

Питання будівництва амбулаторії у Грем'ячі постало вже давно. Адже довгий час медичні послуги жителі отримували у приміщенні, що було пристосоване під ФАП. Це до речі, частина колишнього панського маєтку.

Щоб отримати консультацію профільних лікарів, здати аналізи, пройти обстеження доводилося їздити до центральної садиби. Тепер більшість необхідних послуг надаватимуть в амбулаторії.

Послуги, які будуть надаватися жителям громади в амбулаторії:
- здійснення профілактичних заходів, надання консультацій та акушерсько-гінекологічної допомоги;
- проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних та фізіологічних станів (зокрема, під час вагітності);
- надання екстреної (невідкладної) медичної допомоги чи направлення пацієнта, який її не потребує, для надання йому спеціалізованої або високоспеціалізованої допомоги до відповідних профільних закладів.

Амбулаторія забезпечена сучасним обладнанням для надання медичних послуг із застосуванням можливостей телемедицини, автомобілем марки «Renault Duster» для пересування лікаря загальної практики сімейної медицини у віддалені населені пункти. Медичний заклад має сучасний дизайн приміщення, світлі та просторі кабінети.

Нова амбулаторія у Грем'ячі будується коштом державного і місцевого бюджету. Держава виділила 4,2 млн. грн, місцевих грошей залучено – близько 0,5 млн. грн.

В рамках програми "Велике будівництво" в Чернігівській області продовжують розбудовувати медичну інфраструктуру та покращувати якість надання медичних послуг.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини