Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:05:26

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.04.2021   08:39Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 22 квітня по 8:00 23 квітня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 5 пожеж.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення
– 1:

В м.Чернігові по вул. Доценка, 15А о 14 год. 22 квітня відбувся виток газу у під'їзді будинку. Внаслідок чого були відключені від газопостачання мешканці цього будинку (п’ятиповерховий). Виток газу припинено. Роботи з ліквідації витоку газу та відновлення газопостачання проводяться силами АТ «Чернігівгаз».               


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 3:

- в смт Короп Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ) в господарстві по вул. Молодіжній, 10 о 14 год. 02 хв. 22 квітня сталася пожежа соломи. Вогнем знищено 4,5 т грубих кормів. Причина пожежі - дитячі пустощі  з вогнем.

- в с. Табаївка Чернігівського району (Новобілоуська ТГ) в господарстві по вул. Молодіжній, 6 о 14 год. 48 хв. 22 квітня сталася пожежа житлового будинку (6х7 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджена покрівля на площі 1 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в  смт Макошине   Корюківського району (Менська ТГ) в господарстві по вул. Жолобка, 110 о 21 год. 54 хв. 22 квітня сталася пожежа в житловому будинку (6х15 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджені облицювання стін та стелі кімнати на площі 8 кв.м, майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі.

пожежі сухої трави та сміття – 1:

- біля с. Велике Устя  Корюківського району (Сосницька ТГ) о 13 год. 12 хв. 22 квітня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

інші пожежі – 1:

-  біля с. Киїнка Чернігівського району (Киїнська ТГ) о 14 год. 10 хв.  22 квітня на відкритій території сталася пожежа відпрацьованих шин на площі 200 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


Гідрологічна ситуація:

На р. Дніпро нижче м. Могильова продовжується формування піків весняної повені. На р. Десна нижче м. Брянськ спостерігаються підняття рівнів води.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 14 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 22 квітня по  20 годину 23 квітня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі короткочасний дощ, вдень місцями короткочасний  дощ, місцями  гроза. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 3-8º, вдень 7-12º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі короткочасний дощ, вдень без істотних опадів. Вітер західний  7-12 м/с. Температура вночі 5-7º, вдень 9-11º тепла.
Попередження про небезпечне метеорологічне явище ІІ рівня небезпечності: вночі 24 та 25 квітня по Чернігову та області очікуються сильні заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі інтенсивністю 0-5º (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини