Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:43:00

"Чернігівгаз" починає інвентаризацію показників газових лічильників

22.04.2021   10:46Агенцiя

На початку квітня багато користувачів онлайн-сервісів зіткнулися зі складнощами при передачі показників лічильників газу. Чому так сталося?

Холодна і затяжна зима призвела до різкого зростання споживання газу, а ринкові умови - до різкого стрибка цін в цей же період. Це змусило багато домогосподарств шукати можливості для зниження фінансового навантаження на сімейні бюджети.

Так, в січні-лютому 2021 року частина домогосподарств з газовим опаленням передавали «Чернігівгазу» обсяги споживання близько 50 кубометрів газу на місяць, що не може відповідати дійсності.

Тому, щоб привести у відповідність суми, нараховані до сплати, до реального споживання, АТ «Чернігівгаз» прийняло рішення про проведення повної інвентаризації показників лічильників газу «в ручному режимі».

Процес інвентаризації не вимагає активної участі з боку споживачів. Контролери самі будуть проводити фотофіксацію показників лічильників за допомогою спеціального мобільного додатку. Це займе декілька секунд, тому просимо споживачів надавати доступ до приладів обліку представникам АТ «Чернігівгаз».

Споживачам не варто хвилюватися з приводу візиту контролера. Оскільки ситуація з поширенням COVID-19 залишається складною,  перевірка показників лічильників буде проводитися з урахуванням епідситуації. Всі контролери щодня перед виходом на маршрут проходять медогляд і перевірку наявності засобів індивідуального захисту.

У штаті АТ «Чернігівгаз» зараз налічується 82 контролери, які зможуть обходити близько 2 тисяч  домогосподарств в день. Тому процес інвентаризації потребує певного часу, і буде здійснюватися співробітниками компанії поступово, протягом декількох місяців. Контролери газорозподільної компанії вже почали інвентаризацію, в ході якої здійснюється фотофіксація поточних показників.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини