Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:45:31

Красили, копали, білили: 110 тисяч гривень аліментів виплачено чернігівцями завдяки суспільно корисним роботам

21.04.2021   10:18Агенцiя

Свіже повітря та садовий інвентар – атрибути, що описують не тільки клопоти на присадибній ділянці, а й відбуття адміністративного покарання у вигляді суспільно корисних робіт.

Такий примусовий захід застосовують до осіб, котрі окрім фінансових можливостей, не мають бажання працювати та не прагнуть розрахуватися з власними дітьми.

Завдяки сукупному розміру аліментної заборгованості, яка перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання та вмотивованій постанові фахівців юстиції, судом назначається строк покарання. Від 120 до 360 годин доведеться відпрацювати боржникам, виконуючи роботи чи то здоброустрою населеного пункту, чи за нереалізованим фахом.

«Існують випадки, коли таке адміністративне стягнення докорінно змінювало долі родин.Цей недивно, оскільки примусове працевлаштування дозволяє поступовопогашати заборгованість. Разом з тим, трапляютьсяжиттєві ситуації, коли навіть позакінченню присуджених годин, деякі батьки залишаються вже на добровільній основі виконувати звичні їм роботи. Тим самим не тільки налагодивши стабільну виплату аліментів, а й отримавши постійне місце роботи», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Очільниця додала, що в І кварталі 2021 року завдякискладеним державними виконавцями протоколам пропритягнення неплатників аліментів до суспільно корисних робітбуло відшкодовано майже 230 тисяч гривень аліментного боргу, зокрема на Полтавщині діти отримали  майже 56 тисяч гривень аліментів, на Сумщині – близько 63 тисяч гривень та 110 тисяч гривень дитячих коштів повернуто на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини