Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:35:46

Чернігів: стартував цьогорічний прийом проєктів Бюджету участі

17.04.2021   11:50Агенцiя

У Чернігові з 15 квітня розпочинається цьогорічний прийом проєктів в рамках Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі), який триватиме по 31 травня. Ці часові рамки, передбачені чинним Положенням про громадський бюджет нашого міста.

Подати проєкт може кожен громадянин України, який досяг 16 років і отримав український паспорт. Від одного автора може подаватися не більше однієї пропозиції. Проєкт може стосуватися лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Чернігова і є загальнодоступним і безкоштовним для всіх мешканців міста.

Як і минулого року, подання проєктів здійснюватиметься авторами в електронному вигляді - в системі "Громадський проект". Після цього друкований варіант проєкту з оригіналом підписного листа обов’язково подається до відділу звернень громадян міської ради за адресою вул. Шевченка, 9 (з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00). Також електронний варіант заповненої заявки потрібно буде надіслати на e-mail zverngr@chernigiv-rada.gov.ua. Телефон для додаткових консультацій - (0462) 677-064.

Цьогорічні проєкти, які наберуть від чернігівців найбільше голосів у загальноміському голосуванні (у вересні), наступного року будуть реалізовані за рахунок коштів міського бюджету. На їх втілення передбачатиметься загалом 18 млн грн.

Нагадаємо, що Програма реалізації бюджету участі дає можливість людям, які постійно проживають у Чернігові, реалізувати ідеї, які можуть покращити наше місто, окремий район чи вулицю. Підтвердженням цьому є п’ятирічний успішний досвід громадського бюджетування.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини