Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:36:45

Відбулося засідання робочої групи по перевірці технічного стану та придатності подальшої експлуатації будівель комунальної власності

17.04.2021   10:15Агенцiя

16 квітня відбулося засідання робочої групи по перевірці технічного стану та придатності подальшої експлуатації будівель комунальної власності області, що розташовані за адресою: Чернігівська область, Ніжинський район, с. Мала Кошелівка, вул. Лісова, буд. 1, яке провела голова робочої групи, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш разом із співголовою, заступником голови ОДА Жанною Шерстюк.

Робоча група, створена відповідним розпорядженням голови обласної ради, зібралася у складі депутатів обласної ради – начальника управління комунального майна обласної ради Василя Куліди, директора комунального підприємства «Діловий центр» обласної ради Олександра Кузьменка, директора Департаменту з питань цивільного захисту ОДА Сергія Болдирєва, в.о. заступника начальника Управління охорони здоров'я ОДА Тетяни Лебедєвої, заступника начальника управління – начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в області Наталії Вербицької, начальника відділу організації будівництва та технічного нагляду Управління капітального будівництва ОДА Павла Прокоповича та представників виконавчого апарату обласної ради, управління комунального майна обласної ради, фахівців профільних служб та організацій.

Василь Куліда представив членам робочої групи акт проведення обстеження цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок», здійснений комісією управління комунального майна обласної ради, у ході якого було виявлено низку дефектів та пошкоджень. Встановлено, що внаслідок протікання покрівлі даху будівлі стелі та стіни фойє, кухні, обох зал їдальні частково уражені грибком, а оздоблення підвісної стелі деформовані. Разом з тим, літня сцена, що розташована з бокового фасаду будівлі клубу-їдальні, має місця просідання бетонної підлоги, а сходи мають сліди руйнування. Також в зимовий період у зв'язку з різким зниженням температури зовнішнього повітря та зменшенням подачі тепла відбулося замерзання води в системі теплопостачання, що призвело до пориву труб та чугунних радіаторів у 52-х місцях системи опалення, зокрема у приміщеннях першого поверху будівлі профілакторію та актової зали. Крім технічних недоліків на підприємстві тимчасово відсутнє водопостачання, а загальний естетичний стан будівель та споруд майнового комплексу в цілому застарілий.

Комісія управління комунального майна підготувала пропозиції щодо приведення санаторію у відповідність вимогам експлуатації та дійшла висновку, що є обґрунтовані підстави вважати, що підприємство не зможе забезпечити в подальшому надання належної якості послуг з санаторно-курортного лікування дітей.

Як розповіла в.о. заступника начальника Управління охорони здоров'я ОДА Тетяна Лебедєва, санаторне лікування в «Проліску», де в середньому передбачено 200 загальносоматичних ліжок, призупинено з минулого року у зв'язку з пандемією та припиненням фінансування закладу зазначеної категорії установ в рамках реформуванням галузі охорони здоров'я. З квітня поточного року фінансування закладу здійснюється за рахунок обласного бюджету та медичної субвенції. Посилюється напруга у колективі закладу, який майже рік працює за затвердженим графіком на дві треті тарифної ставки. Ситуацію яскраво характеризує той факт, що за час простою санаторію вже тричі змінювалося керівництво.

Під час засідання члени робочої групи ознайомилися зі звітом Управління капітального будівництва ОДА, Приписом про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки Ніжинського міськрайонного відділу ДСНС України в області, заслухали результати обстеження вищезазначеного об'єкта, який підготували фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в області та Департаменту з питань цивільного захисту ОДА.

У ході перевірок технічного стану та придатності подальшої експлуатації майна, крім відсутності водопостачання та еклектроенергії, виявлені пошкодження системи керування вентиляцією та двигунів повітряних насосів. Разом з тим, у кабінетах водолікування потребують заміни ванни, а меблі –оновлення. Відповідно до вимог санітарного законодавства не встановлені контейнери для збирання побутових відходів. До того ж, відсутня система оповіщення на випадок загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій, приміщення не обладнані для укриття дітей та обслуговуючого персоналу тощо.

Враховуючи озвучену на засіданні інформацію про фінансово-господарську діяльність та поточну ситуацію, беручи до уваги представлені результати перевірок та висновки актів і звітів про незадовільний стан матеріально-технічної бази, відсутність належного фінансування, робоча група дійшла висновку про доцільність припинення юридичної особи санаторію шляхом ліквідації та рекомендувала Управління охорони здоров'я ОДА підготувати відповідний проєкт рішення.

– Ухвалюючи управлінські рішення, маємо думати про якість послуг, які будуть отримувати наші громадяни, – сказала голова робочої групи, перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш і відзначали, що для приведення у відповідність вимогам експлуатації санаторію необхідні значні кошти. Однак, на жаль, через обмеженість обласного бюджету наразі це неможливо. Ніна Лемеш висловила надію про можливе відновлення роботи санаторного закладу шляхом залучення інвестицій чи інших джерел фінансування.

Як зазначила Ніна Лемеш, рекомендації робочої групи щодо комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» будуть направлені депутатам обласної ради для опрацювання в постійних комісіях, а відповідний проєкт рішення підготовлений на розгляд чергового пленарного засідання.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини