Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 10 травня, 21:38:34

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини"

14.04.2021   12:00Агенцiя

12 березня за участі експертів проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" та представників міжнародної спільноти Slowfood в Чернігові відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" як інструмент розвитку сільських територій".

За підсумками презентації та подальшого воркшопу із зацікавленими учасниками сформувалася ініціативна група проєкту "Дороги смаку Чернігівщини" та створено перший драфт карти маршруту.

Мета створення "Дороги смаку Чернігівщини": набуття Чернігівщиною іміджу гастрономічної туристичної дестинації на національному та міжнародному рівні; створення інструменту орієнтування для туристів та відображення комплексної гастро-туристичної пропозиції сільських територій; стимулювання диверсифікації агровиробничої діяльності з інтеграційною взаємодією з туристичною галуззю; створення нових робочих місць у секторі туристичного обслуговування за рахунок збільшення туристичних потоків, розвиток м’якої інфраструктури.

Учасниками ініціативної групи по розбудові "Дороги смаку Чернігівщини" стали:
- ПРАТ "АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА": мережа передових броварень в Україні
- ЗАТ "Ніжинський консервний завод": підприємство з переробки плодоовочевої продукції під ТМ "Ніжин" та "Грінвіль"
- Равликова ферма "Agromix", с. Отрохи: вирощування делікатесних органічних равликів Helix Аspersa Muller
- Органічна майстерня "Зелена ложка", м. Короп: органічна молочна продукція, зернові культури
- Господарство органічного виробництва "Золотий Пармен", м. Короп: органічний сік без жодних домішок, води чи цукру
- Контактна ферма "Органік Ранчо", м. Короп
- Кафе "Лаванда", м. Городня: #місцещасливихлюдей
- ТОВ "Виноман", м. Чернігів: перша ліцензована крафтова виноробня на Півночі України - власний виноградник та авторські крафтові вина
- "Сіверські меди", м. Новгород-Сіверський: натуральний мед з власної пасіки, медові продукти та напої, а також оздоровча бджолопродукція
- База відпочинку "Стара пристань" ("Будинок Хаскі"), с. Кладьківка: комфортний відпочинок на природі - широкий вибір можливостей для активного відпочинку та релаксації
- "Меди питні "Сокиринські" (Дегустаційна зала "Бджолярій"), с. Сокиринці: виробництво та продаж питного меду на різних ягодах/травах, подарункові набори та дегустації
- "Садиба "Отрохи, с. Отрохи: зручні сучасні котеджі та безліч варіацій активного відпочинку на природі
- Фермерське господарство "Сонячна земля", с. Количівка: родинне фермерське господарство, екологічні продукти, трав'яні чаї на будь-який смак
- "ЖужуShop", м. Ніжин: авторський шоколад на меду
- "Savin Produkt", с. Савін: виробник здорових натуральних ковбас
- Агросадиба "Соколиний хутір", с. Петрушівка: осередок зеленого туризму, де можна поринути у плин віків та відпочити у хатах, що збереглися з XIX ст.
- Олег Герасименко, м. Чернігів: гід-екскурсовод, організатор подорожей Чернігівщиною
- Ервін Міден, м. Чернігів: екскурсовод у місті Чернігів та селищі Седнів.

Останні новини Чернігівщини

Невідомі водойми України: 15 унікальних озер, водоспадів, каньйонів і заток (фото)

Невідомі водойми України: 15 унікальних озер, водоспадів, каньйонів і заток (фото) 13:47

Коли збираємося у подорож, нам все частіше хочеться відшукати незвідані місця, яких не торкнулася цивілізація. Хоча, під час планування відпочинку, перше, що спадає на думку, – це найбільш популярні курорти.

Цікаві факти про кактуси

Цікаві факти про кактуси 13:31

Кактус – це не тільки звичний елемент домашнього декору, що розмістилося де-небудь на підвіконні. Багато з цих рослин мають дивовижні властивості, а число їх видів величезна. Також кактуси грають важливу роль в екосистемі тих регіонів, де ростуть.

Смачні рецепти вихідного дня: банош з грибами та беконом

Смачні рецепти вихідного дня: банош з грибами та беконом 13:25

Це дуже ситна страва. Насичений смак грибів та сиру, поживність кукурудзяної каші, як у традиційного баношу, та принцип приготування, як в італійської лазаньї — шарами. Це експеримент, який точно закінчиться успіхом.

Гороскоп на наступний тиждень з 10 по 16 травня

Гороскоп на наступний тиждень з 10 по 16 травня 13:21

Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на наступний тиждень з 10 по 16 травня 2021 року.