Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:32:42

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19

14.04.2021   11:11Агенцiя

13 квітня відбувся онлайн-брифінг, на якому медичні експерти відповіли на найпоширеніші питання лікарів та громадян щодо вакцинальної кампанії.

В обговоренні взяли участь імунолог, ревматолог, експерт з імунології Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Микола Біщак та сімейний лікар Чернігівської міської лікарні №3 Владислав Тугучов.

Біщак розповів про ефективність, принцип дії та можливі реакції на вакцину AstraZeneca/Covishield, яку вже використовує Україна, вакцину CoronaVac/Sinovac Biotech, якою починають щеплювати вже 13 квітня, та вакцину Comirnaty/Pfizer BioNTech, яка скоро має надійти в країну.

«Усі вакцини, які використовує Україна, безпечні та ефективні», - запевнив лікар.

Микола Біщак

В свою чергу, Тугучов розповів про етапи вакцинації та про те, хто, як і коли може записатися на щеплення. Для цього спершу слід перевірити, чи належите ви до пріоритетних груп вакцинації. Це можна зробити на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Зараз в Україні вакцинують медиків і працівників закладів охорони здоров’я; мешканців та персонал будинків для літніх людей; учасників Операції об'єднаних сил на Сході України; людей старших 80 років і соціальних працівників.

За його словами, медиків, мешканців та персонал будинків для літніх людей, а також військових та соцпрацівників записує на щеплення роботодавець. Люди віком 80+ можуть записатися двома способами: зателефонувавши до реєстратури найближчого пункту щеплення (перелік на vaccination.covid19.gov.ua) або подзвонивши сімейному лікарю.

«Якщо людина не може самостійно прийти до пункту щеплення, то має сповістити про це під час запису на щеплення. Регіональний координатор розгляне заявку та поінформує про дату та час приїзду мобільної бригади  з імунізації додому», – додав лікар.

Владислав Тугучов

Тим громадянам, які не входять до першочергових груп Тугучов порадив записатись у лист очікування через портал чи мобільний застосунок «Дія» або через національний контакт-центр МОЗ.

«Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19, що захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби. Окрім цього, саме вакцинація гарантує, що Чернігівська область та вся Україна в цілому зможе якнайшвидше повернутися до нормального життя без пандемії», – підсумував він.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини