Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:51:36

Держпродспоживслужба визнала непридатними до застосування 55 одиниць вимірювальної техніки

10.04.2021   11:29Агенцiя

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів протягом 1-ого кварталу здійснили 4 перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності суб’єктами господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від впровадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології віднесені до високого ступеня ризику.

При проведенні перевірок обревізовано 370 одиниць засобів вимірювальної техніки (далі - ЗВТ), з яких 55 одиниць визнано непридатними до застосування.

Найбільш характерні приклади порушень метрологічних вимог, виявлені при перевірках, стосуються використання неповірених засобів вимірювальної техніки та відсутності осіб, відповідальних за метрологічне забезпечення на підприємстві, що є порушенням ст. 14 і ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

На відповідальних за метрологічне забезпечення осіб складені протоколи про адміністративні правопорушення, а керівникам підприємств видані приписи про усунення виявлених недоліків.

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 05.06.2014 № 1314-VII законодавчо регульовані ЗВТ, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту.

Перелік категорій  законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки,  що підлягають періодичній повірці, затверджено  постановою КМУ від 04.06.2015 № 374.

Фахівці звертають увагу, що під час придбання нового обладнання доцільно звертати увагу на його технічні характеристики, наявність паспорта чи інструкції з експлуатації  та підтвердження пройденої повірки.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини