Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:25:51

Продовжується робота з виявлення нелегальних автозаправок

30.03.2021   10:39Агенцiя

Минулого тижня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді доручив усім областям до 29 березня відпрацювати АЗС та інші суб’єкти господарювання на ринку паливо-мастильних матеріалів на предмет законності їх роботи.

29 березня заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко провів засідання робочої профільної групи, щоб заслухати результати перевірок по регіональним АЗС. До обговорення долучилися представники департаментів ОДА, податкової служби, Нацполіції, екологічної та архітектурно-будівельної інспекцій, інших контролюючих органів Чернігівської області, а також Асоціації підприємців.

— На сайті Perevirazs.info інформація про виявлені нелегальні АЗС на території Чернігівської області відсутня. Проте за результатами моніторингу діяльності 11 АЗС виявлені певні порушення та недоліки в їх роботі. Тому маємо детально проаналізувати законність роботи таких заправок та прийняти рішення щодо їхньої подальшої діяльності, — наголосив Олександр Савченко.

За інформацією представників податкової служби наразі дві заправки з цих 11 позбавлені ліцензії та не працюють. Стосовно інших дев’яти проводяться детальні перевірки. Основне порушення — відсутність документів про введення об’єкта в експлуатацію.

Тож члени комісії вирішили залучити представників Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівські області до вивчення ліцензійних справ даних заправок. За результатами спільної перевірки підприємці – власники АЗС отримають повідомлення та приписи щодо усунення порушень.
Виявлені недоліки суб’єкти перевірок мають усунути у встановлений законодавством термін.

Довідково. Упродовж березня проведено 107 перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства у сфері реалізації пального. Станом на 29 березня виявлено 55 таких порушень. З незаконного обігу вилучено 938,7 тонни паливо-мастильних матеріалів вартістю понад 21,6 мільйона гривень. У результаті складено 9 адміністративних протоколів, розпочато 3 кримінальні провадження, винесено 49 приписів про усунення порушень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини